Vant én million kroner, nå kommer han til Fredrikstad

ØSTFOLDING: Dag Johan Haugerud er en norsk forfatter, filmskaper og bibliotekar som vokste opp i Eidsberg.

ØSTFOLDING: Dag Johan Haugerud er en norsk forfatter, filmskaper og bibliotekar som vokste opp i Eidsberg. Foto:

Av

Forrige uke vant Dag Johan Haugerud den prestisjefylte svenske filmprisen Dragon Awards for sin siste spillefilm «Barn». Prisen er på en million svenske kroner. Nå kommer Haugerud til Fredrikstad og snakker om nok en filmperle: «Lyset fra sjokoladefabrikken».

DEL

Innsendt Det er Filmprek på Fredrikstad kino som tar imot Dag Johan Haugerud denne uken. Ikke bare er han nyslått millionær, han er også den som mange filmkjennere mener er Norges beste filmskaper for tiden. Dette er andre gang vi møter Haugerud i samtale på Filmprek. I september i fjor var han her sammen med filmklipper Jens Christian Fodstad og to av skuespillerne i Barn, Jan Gunnar Røise og Brynjar Åbel Bandlien, som spiller det ene paret i filmen.

Tryllet fra ermet

Under et halvt år etter «Barn» er Haugerud ute med en timelang «kort langfilm» eller lang kortfilm: «Lyset fra sjokoladefabrikken». Filmen er som tryllet ut av ermet på Dag Johan Haugerud. Filmen lanseres ikke på vanlig måte, og vi er heldige som får vise den i Fredrikstad – med regissørbesøk!

På Tromsø Filmfestival var «Lyset fra sjokoladefabrikken» én av de store snakkisene og gikk for utsolgte hus på sine fem visninger.

  • Saken fortsetter under:

Lyset fra sjokoladefabrikken

Filmen har undertittelen «En musikal om musikk og moral», og er på mange måter et filosofisk verk, som tar for seg temaer skyld, samvittighet og moral. Det gjør den på en morsom og tilsynelatende lett og ledig måte, med dagligdagse, nesten trivielle samtaler mellom menneskene i den.

Andrea Bræin Hovig spiller Ingrid i filmen. Ingrid har begynt å lure på om det er hennes skyld at moren hennes døde.

Andrea Bræin Hovig spiller Ingrid i filmen. Ingrid har begynt å lure på om det er hennes skyld at moren hennes døde. Foto:

Filmen er blitt kalt et lite mesterverk og Adressas Terje Eidsvåg beskriver den som sikkert en av årets mest minneverdige norske filmer.

PS! Med Andrea Bræin Hovig ogHenriette Steenstrup i hovedrollene. Filmpreken er på onsdag 12. februar – Filmpreken er inkludert i kinobilletten.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.