Tok vannscooteren til brygga – endte i retten

EN TUR PÅ BRYGGA: Mannen kjørte vannscooter ned Glomma for å komme til bryggepromenaden. Det endte med bot.  Arkivfoto: Erik Hagen

EN TUR PÅ BRYGGA: Mannen kjørte vannscooter ned Glomma for å komme til bryggepromenaden. Det endte med bot. Arkivfoto: Erik Hagen

Artikkelen er over 5 år gammel

Turen på Glomma til bryggepromenaden med vannscooter endte i Fredrikstad tingrett.

DEL

Det var natt til lørdag 31. mai at mannen i slutten av 40-årene dro til bryggepromenaden sammen med ektefellen – på vannscooter. De to hadde oppholdt seg på Rolvsøy, da de ved 19-tiden på kvelden satte seg på vannscooteren og dro nedover Glomma.

Fulgte med

På bryggepromenaden ble vannscooteren fortøyd like ved Nini (tidligere Café Oscar), der de ifølge tingretten drakk noe alkohol. En ordensvakt kontaktet politiet, fordi han antok at paret ville dra videre på vannscooteren de hadde kommet med denne kvelden. Politiet ga melding tilbake om at de ville ha beskjed dersom mannen satte seg på scooteren.

LES OGSÅ: Vannscooterkjøring er i praksis forbudt på Hvaler

Klokken 01 på natten ringte ordensvakten tilbake til politiet med beskjed om at de to var tilbake i vannscooteren igjen. Fem minutter senere var en politistudent og en kollega på plass.  Den tiltalte mannen erkjente straffskyld på stedet for å ha kjørt vannscooter.

400 meter fra land

Retten viser til at kjøring med vannscooter i et «heldekkende belte på 400 meter ut fra land» ikke er tillatt, og fastslår at det det er bevist at den tiltalte føreren var nærmere land med vannscooteren enn dette.

LES OGSÅ: – Det kan være farlig å jage vannscootere 400 meter fra land

Vannscooterføreren sa i retten at han hadde fulgt leden, holdt hastigheten, ikke hoppet på bøler og ikke drevet med sikksakkjøring. Dette ble han trodd på av retten, som imidlertid ikke var enig med ham i at han hadde kjørt lovlig ved å følge farleden.

Fikk bot

Mens mannen viste til en forskrift som angir at strekningen han hadde kjørt er å anse som farled, viste retten til at anvendelsesområdet for denne forskriften ikke gleder vannscootere. Retten mener dessuten mannen handlet med forsett.

LES OGSÅ: Krav om likebehandling for vannscootere

Vannscooterturen på Glomma endte med at mannen fikk en dom på 6.000 kroner i bot i tillegg til å måtte betale saksomkostninger.

Artikkeltags