Gå til sidens hovedinnhold

– Jon-Ivar kan brukes til alt i partiet

Artikkelen er over 4 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke svare konkret på om han kan tenke seg å få Jon-Ivar Nygård inn i regjeringskontorene dersom de vinner valget. Men han sier at Fredrikstad-ordføreren kan fylle alle posisjoner i partiet.

Flere har lenge antydet at Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård kan være aktuell for en statsråd-post dersom Arbeiderpartiet vinner valget. Nygård ble i april gjenvalgt til sentralstyremedlem i partiet, og har med det allerede en viktig posisjon i partiet.

– Hvor aktuelt er det å få Jon-Ivar innover til Oslo dersom dere vinner valget?

– Jeg kan uten blygsel si at Jon-Ivar er en dyktig partikollega med relevant og viktig erfaring. Han er sentral i partiet allerede, som medlem av sentralstyret, og kommer med viktig innspill der. Blant annet har han gode innspill når det gjelder byutvikling, integrering og utvikling av velferdstilbudet, sier Støre.

– Er han statsråd-materiale?

– Hehe, det sier jeg aldri noe konkret om. Men han er en person som kan brukes til alt i partiet. Han kan fylle alle posisjoner. Jeg lytter til ham i mange saker, sier Støre, før Nygård selv skyter inn:

– Det er som regel dere i pressen som er mest opptatt av slike spørsmål.

Det som er litt mer tydelig, ifølge Støre, er at Fredrikstad blir viktig under valget.

– Fredrikstad er en godt styrt Ap-kommune som nettopp er kåret til Norges mest attraktive by. Generelt blir Østfold viktig, sier Støre.

– Utfordringen her er å få folk til stemmelokalene. Det har vi god tradisjon for i Fredrikstad, men like fullt må det gjøres en jobb, sier Nygård.

Kommentarer til denne saken