Gå til sidens hovedinnhold

Valget står om ordninger for de få eller velferd for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Bente Pedersen, Ap, om hva som er det viktigste valget i Råde: – Sosialdemokratisk politikk fungerer som en motpol til forskjellspolitikken.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det valg, et valg på ekte. Heldigvis for oss her i Råde så slipper vi diskusjonen om bompenger som tar så altfor stort fokus. Jeg er ikke misunnelig på de som sliter med denne diskusjonen.

Mandag 9. september skal vi i Råde velge om vi synes anstendige lønnsforhold er verdt og kjempe for, vi skal velge om ungdommen skal lykkes på sin vei uavhengig av bakgrunn eller mor og fars lommebok. Dette er verdier som nå står på spill.

Vi er ikke lenger best i klassen, forskjellene blir tydeligere og likhetene mindre. Med flere milliarder i skattelette er det ikke rart de som har mest får blomstre mens 3 av 10 husholdninger har fått mindre og rutte med. Dette er de som har minst fra før. De rike blir rikere og de fattige fattigere. Du velger om du synes dette er rettferdig eller urettferdig, du velger om det er politikkens jobb og få folk ut av fattigdom, også må du velge hvilken metode som er best. Ordninger for de få eller velferd for alle.

Vi i Arbeiderpartiet tror du vil merke forskjellen om du velger velferd til alle. Du vil merke det på lommeboka di om SFO blir gratis for de minste, og om det blir innført søskenmoderasjon for barna dine mellom SFO og barnehagen. Du vil merke det når barnet ditt får være sammen med klassekameratene sine også på SFO fordi det gir mulighet for flere og benytte tilbudet. Du vil også merke det om du eller en av dine venner arbeider i helsesektoren og blir tilbudt en fast 100 prosent stilling med rett lønn, lønn som er fortjent for den fantastiske jobben som gjøres der. Dette er et valg om best og ikke billigst omsorg, tenk deg en eldre slektning som kan få hjelp av et menneske som er kjent og som til og med kan ta seg litt tid til en liten prat med denne personen.

Sosialdemokratisk politikk fungerer som en motpol til forskjellspolitikken. Summen av arbeiderpartipolitikk i kommuner over hele landet bidrar til et mer rettferdig Norge. Vi ønsker også et rettferdig Råde. Sammen gjør vi Råde enda bedre.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.