Færre steder å stemme i Fredrikstad og slutt på internett-valg

SLUTT På INTERNETT: I 2013 kunne Fredrikstad-velgerne stemme på Internett. I år må alle møte opp fysisk i et stemmelokale. (Arkivfoto: Erik Hagen)

SLUTT På INTERNETT: I 2013 kunne Fredrikstad-velgerne stemme på Internett. I år må alle møte opp fysisk i et stemmelokale. (Arkivfoto: Erik Hagen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Antallet stemmekretser går ned fra 26 til 18. Hans Ek (Sp) har fått full støtte i formannskapet for å beholde Haugerød.

DEL

Rådmann Ole Petter Finess ønsket å gå lenger, ned til 14 kretser, men ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) mente det var å ta for hardt i. Han begrenset seg til å kutte til 17. Med Haugerød i Onsøy blir antallet dermed 18.

Nytt av året er et elektronisk manntall, noe som gir velgerne muligheten til å stemme utenfor sin egen krets.

Du kan møte opp og stemme i det valglokalet som passer best. Men du kan ikke lenger forhåndsstemme hjemmefra over Internett. Dette forsøket er over.

LES OGSÅ: Strømmer til valg på nett

Slutt ved rådhuset

Rådhuset skal fortsatt være stedet for å gi forhåndsstemme. Men det blir ikke lenger stemmested på de to valgdagene 13. og 14. september. Kretsene for Cicignon og rådhuset slås sammen, og valglokalet blir på Cicignon skole.

LES OGSÅ: Styrmannen folk vil ha

Velgerne i Kjølbergskogen får oppgitt stemmelokale ved Begby skole. Torp og Selbak slås sammen, lokalet blir i Borgehallen. Nabbetorp krets slås sammen med Sagabakken, hvor stemmingen skal foregå.

Velgere på Slevik skal bruke Rød skole, Engelsviken-innbyggerne skal til Vestbygda skole og velgere på Hauge skal nå stemme ved Rolvsøy rådhus.

Velgere på Smertu skal til Rød valglokale og velgere på Ambjørnrød til Trosvik skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken