Høyre mot historisk godt resultat i Råde

Borgerlig: René Rafshol kan se mot fire nye år som Rådes ordfører dersom forhåndsstemmene er representative for resultatet. Foto: John Johansen

Borgerlig: René Rafshol kan se mot fire nye år som Rådes ordfører dersom forhåndsstemmene er representative for resultatet. Foto: John Johansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Basert på forhåndsstemmene så det like før midnatt ut til at Høyre og Frp gjorde et godt valg i Råde. Rafshol kan gå mot fire nye år.

DEL

Men opptellingen tok lang tid i Råde så grunnlaget er basert på forhåndsstemmer veid oppmot totale antall stemmer i Karlshus og Saltnes.

De viser at over 15 prosent av velgerne har forhåndsstemt i Råde. Totalt gikk 3591 personer til stemmeurnene i Karlshus og Saltnes.

Lav deltakelse

3688 stemte forrige gang. Det er nedgang på under 100 personer og en ganske lav fremmøteprosent på 62.4 prosent mot 67.88 prosent forrige gang.

Leder av valgstyret - Rene Rafshol synes dette var skuffende, men heftig regnvær de siste to timene før valglokalene stengte klokken 21.00 får ta noe av skylden.

487 forhånds

Men 487 personer forhåndsstemte i Råde. 151 av dem stemte på Høyre, hvilket utgjør 31.0 prosent. 111 av dem stemte på Ap hvilket ga 22.8 prosent.

Frp fikk 94 stemmer og 19,1 prosent.

KrF gjorde det bra med 51 stemmer og 10,5 prosent, Senterpartiet 46 stemmer og 9,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) fikk 13 forhåndsstemmer og 2,7 prosent- hvilket er noe ned i forhold til forventningene.

Venstre holdt greit stand med 4,1 prosent. Men dette var altså forhåndsstemmene.

Rene Rafshol fra Høyre var fornøyd med det og ventet spent på det endelige resultatet.

Fornøyd Stensrød

Foreløpig fornøyd: Ordfører René Rafshol (H) er spent på valgresultatene. Forhåndsstemmene viser svært gode tall for Høyre.

Foreløpig fornøyd: Ordfører René Rafshol (H) er spent på valgresultatene. Forhåndsstemmene viser svært gode tall for Høyre. Foto:

Også Frederikke Stensrød fra Frp var fornøyd og sammen med Venstre indikerte forhåndsstemmene at Borgerlig Samling som består av H, Frp og H beholdt makten.

Tallene viste tidlig at Høyre kunne ha gjort et brakvalg med 31 prosent av stemmene.

Ikke på forskudd

Allerede etter de 487 forhåndsstemmene var talt opp klokken ni lå Høyre an til å gjøre et brakvalg i Råde med hele 30 prosent av oppslutningen.

René Rafshol forholder seg rolig og vil ikke ta seieren på forskudd.

Slik fordelte forhåndsstemmene seg

Arbeiderpartiet: 22,8 (111)

Fremskrittspartiet: 19,3 (94)

Høyre: 31 (151)

Miljøpartiet De Grønne: 2,7 (13)

Senterpartiet: 9,5 (46)

Sosialistisk venstreparti:

Venstre: 4,1 (20)

Blanke: 1 stemme

487 forhåndsstemmer totalt

Artikkeltags