Feil «Thoresen» sto på Frps liste

KOMMUNESTYRESALEN: Her er egentlig Turid Lillian Thoresen valgt inn til å sitte for Frp. Problemet er at det er feil Lillian. Turid Lillian er ikke en gang Frp-er.

KOMMUNESTYRESALEN: Her er egentlig Turid Lillian Thoresen valgt inn til å sitte for Frp. Problemet er at det er feil Lillian. Turid Lillian er ikke en gang Frp-er. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Feil navn på valgliste i Halden havner nå i departementet.

DEL

Det kom fram under valgstyrets møte onsdag, der valget skulle gjennomgås og godkjennes, skriver Halden Arbeiderblad.

Endringer

Partiets liste ble sendt inn før fristen 31. mars og ble også godkjent av valgstyret. Problemet var at den inneholdt feil navn,  og at dette ikke ble oppdaget i valgstyret.

Dermed havnet privatpersonen Turid Lillian Thoresen på tredjeplass på lista, mens det egentlig var  Frp-politikeren Lillann Thoresen som skulle stå der. Vedkommende på lista er forsøkt kontaktet av valgstyret, men har ikke svart. Hun har også fått ekstrastemmer.

Til departementet

Valgstyret, som utgjøres av formannskapet, hadde en kort diskusjon om hvem som var ansvarlig for feilen, men det var stor enighet om at dette var en veldig vanskelig feil å oppdage.

Derfor vedtok man enstemmig å sende saken til juridisk vurdering i departementet for å få et råd om hvordan man skal håndtere saken videre.

Neppe omvalg

Selv om saken ikke berører annet enn hvem av Frps representanter som skal få plass i kommunestyret er regelen at alle som har avgitt stemme kan klage på valget. Det må skje en uke etter at det nye kommunestyret har konstituert seg, det vil si 22. oktober.

- Dette er en lei sak, sa Per Egil Evensen (Frp) i valgstyrets møte onsdag.

- Vi må forhøre oss med departementet for å gjøre dette skikkelig. Det siste vi ønsker er omvalg, sa Evensen.

Ikke avgjørende

Ordfører Thor Edquist sier det er svært lite sannsynlig at det ender med omvalg, ettersom feilen ikke har betydning for valgresultatet og mandatfordelingen.

- Vi har vært i kontakt med departementet, men lar dem for sikkerhets skyld behandle saken, sier han.

Turid Lillian Thoresen selv er sjokkert over det som har skjedd.

- Jeg er jo ikke Frp-er en gang

- Jeg får helt vondt i magen, jeg, er jo ikke Frp-er en gang, sier hun til NRK Østfold.

- Jeg synes det rett og slett er komisk. Jeg har ingenting i kommunestyret å gjøre. Jeg har ikke lest partiprogrammet til Frp en gang og hadde kommet inn i kommunestyret helt grønn, fortsetter hun.

For tre måneder siden fikk hun et brev fra kommunen om at hun stod på lista, men Turid Lillian kastet brevet i søpla fordi hun trodde det var sendt feil, skriver NRK Østfold.

Turid Lillian Thoresen ble uansett ikke blant de tre hos Frp som ble valgt inn i kommunestyret, men det var på hengende håret. Hun kom på fjerdeplass og er dermed i teorien første vara dersom noen av de andre er forhindret fra å møte.

Artikkeltags