Han skal ikke hvile på laurbærene

Klar til dyst igjen: Jon-Ivar Nygård kunne glede seg over et svært godt valgresultat da han lukket døren hjemme i huset i Oredalsveien i natt. Fra tirsdag morgen venter fire nye år som ordfører.

Klar til dyst igjen: Jon-Ivar Nygård kunne glede seg over et svært godt valgresultat da han lukket døren hjemme i huset i Oredalsveien i natt. Fra tirsdag morgen venter fire nye år som ordfører. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Jon-Ivar Nygård og Ap fikk nesten halvparten av alle stemmene. Men ordføreren tar ingen hvileskjær av den grunn.

DEL

– Sove? Nei, det skal jeg ikke. Jeg må stå opp som vanlig, sånn rundt sju, sa Jon-Ivar Nygård (42) da Fredriksstad Blad kjørte ham hjem i natt, etter nok en brakseier for Arbeiderpartiet i Fredrikstad.

Les  alt om valget her

– Tirsdag morgen skal vi blant annet ha møte med samarbeidspartiene. De neste dagene skal vi finne ut hvem som skal sitte i bystyret og utvalgene, vi skal diskutere det politiske innholdet og konkrete saker, tilføyde han.

Mer enn forventet

Katten var den eneste som hilste valgets seierherre velkommen da ordføreren låste seg inn i huset i Oredalen. Resten av familien sov, etter å ha deltatt på den rødgrønne valgvaken valgvaken på Katti.

Men lite ante den svarte firbente om at Nygård nettopp hadde gjort rent bord blant velgerne i byen han har styrt med solid flertall i fire år. Med en oppslutning på 48,3 prosent er Ap nesten like store som under knockouten i 2011 da 49,2 prosent stemte på dem.

Partiet får like mange mandater i bystyret som i de siste fire årene; 26.

– Det var veldig uventet at det skulle gå så bra, fremholdt Jon-Ivar Nygård.

– Vel, jeg var nok ganske trygg, men at vi skulle gjøre det nesten like bra som sist, var mer enn jeg hadde forventet. Jeg kjenner en lykkefølelse nå, men er også ganske tom og utladet etter valgkampen.

- Ingen statsråd i magen

Også over andre deler av landet blåser en kraftig Ap-vind. I 17 av 19 fylker ble Arbeiderpartiet størst. Fortsetter det, kan det gå mot regjeringsskifte om to år.

– Hva sier du om du blir bedt om å være statsråd i 2017?

– He, he. Det får du ikke noe svar på. Det er et veldig trangt nåløye å bli statsråd, påpekte Nygård.

– Men kunne du tenke deg det?

– Jeg gjør en så god jobb som mulig der jeg er. Jeg har ikke en statsråd i magen.

Video: – Skal feire utover kvelden

Det er uansett ordførergjerningen Nygård skal fortsette med de nærmeste årene.

Videre utbygging av eldreomsorgen gjennom fase to på Østsiden sykehjem, økt lærertetthet og en offentlig næringslivspolitikk er ifølge Jon-Ivar Nygård det viktigste fremover.

– Jeg er opptatt av at de rødgrønne står samlet som et flertall. Vi vil også invitere Miljøpartiet De grønne og KrF til samtaler.

Artikkeltags