Gå til sidens hovedinnhold

Forhåndsstemmene: Mot nytt brakvalg for Ap

Artikkelen er over 5 år gammel

Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre et nytt brakvalg i Fredrikstad - og Jon-Ivar Nygård styrer mot fire nye år som ordfører. Partiet har sikret seg hele 49,1 prosent av forhåndsstemmene.

Derimot ser det dystert ut for Høyre og Peter Kurans ordførerambisjoner. Partiet går tilbake fem prosentpoent fra valget i 2011, og får en oppslutning på 14,9 prosent - basert på drøyt 5.800 forhåndsstemmer i Fredrikstad.

Status quo for Frp

Det andre borgerlige partiet med ordførerambisjoner - Frp - står nesten på stedet hvil sammenlignet med forrige kommunevalg: Fremskrittspartiet har fått 13,7 prosent av forhåndsstemmene.

Grønn jubel

Den store vinneren i Fredrikstad, ved siden av Arbeiderpartiet, er Miljøpartiet De Grønne. Partiet har fått 4,7 prosent av forhåndsstemmene i Fredrikstad. Det betyr at MDG kan få inn tre eller fire representanter i bystyret.

Langt dystrere er det for Kristelig Folkeparti. Basert på forhåndsstemmene i Fredrikstad ligger partien an til en oppslutning på 3,9 prosent. Det er i så fall historiens dårligste resultat i Fredrikstad.

 

Kommentarer til denne saken