Gå til sidens hovedinnhold

I kveld grilles Hvaler-politikerne på folkemøte

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld må hvalerpolitikerne svare for seg, når Fredriksstad Blad og NRK arrangerer folkemøte i Hvalerhallen i kveld.

Her skal politikerne svare for seg og gjøre rede for sine synspunkter på aktuelle saker. Det blir også anledning for publikum i salen til å kunne stille spørsmål om saker som kommunens innbyggere er opptatt av.

– Skolesaken er viktig, det er den definitivt største saken på Hvaler i forbindelse med valget, sier Trond Øyvind Karterud, som skal være debattleder når møtet begynner klokken 19.

Skoledebatten

Skolesaken er spørsmålet om Hvaler fortsatt skal ha tre skoler, Floren, Åttekanten og ungdomsskolen. Den alternative løsningen er å samle alt og bygge en helt ny skole, som i tilfelle kommer til å bli ved Rød på Asmaløy.

Trond Øyvind Karterud ser også for seg å prate om kommunereformen, mudringen av farleden inn til Borg havn og boplikten. Boplikten er sterkt omstridt på Hvaler   hvor kommunen har engasjert en egen bopliktdetektiv som har virvlet opp en mengde   mistenkelige bopliktsaker. Politikerne ble veldig overrasket da de etter hvert måtte innse hvor stort problemet var.

Nå ser det imidlertid ut til at boplikten står for fall. Ordfører Eivind Borge har talt den offisielle Frp-politikken midt imot, og frykter at opphør av boplikten vil få store konsekvenser på Hvaler.

NRK har også kjørt tilsvarende opplegg i andre kommuner.    

Kommentarer til denne saken