Gå til sidens hovedinnhold

Et nytt brakvalg for Ap

Artikkelen er over 5 år gammel

Her feirer Jon-Ivar Nygård (42) at han får fire nye år som Fredrikstads ordfører.

- Jeg er kjempefornøyd. Og lettet!

Det sa Jon-Ivar Nygård (42) da nesten alle stemmene i Fredrikstad var talt opp. Grovtellingen viste at Arbeiderpartiet får en oppslutning på 48,3 prosent, så Nygård & co. hadde all grunn til å juble mandag kveld.

Det er en liten tilbakegang fra 2011, men kan også i år kalles et brakvalg.

– Knallsterkt

– Det føles annerledes nå enn for fire år siden, da var det euforisk stemning. Men det er hardere å vinne etter å ha styrt i fire år, så dette er knallsterkt, smilte 42-åringen fra Selbak som altså får fortsette som ordfører.

– Jeg er motivert, fastslo han.

Med seg på laget får Arbeiderpartiet SV, Senterpartiet, Bymiljølista og Pensjonistpartiet, slik det har vært de siste fire årene.

Sp går ifølge grovtellingen frem sammenlignet med 2011, til 2,8 prosent. Hans Ek kan dermed kanskje få selskap av Elin Tvete i bystyret.

SV og Bymiljølista går noe tilbake. Både de og Pensjonistpartiet beholder likevel mandatene de har i bystyret i dag, SV med to, de andre med en hver.

Frir til de grønne og KrF

– Vi skal fortsette å jobbe for økt lærertetthet, utbygging av eldreomsorgen med trinn to på Østsiden sykehjem og en offensiv næringspolitikk, sa Jon-Ivar Nygård, som også vil åpne døren for flere partier.

– Vi vil ta en prat med Miljøpartiet De Grønne og KrF. Vi ønsker en så bred flertallskoalisjon som mulig

Rødgrønn vake 

De rødgrønne partiene samlet seg til felles valgvake på Katti i Fredrikstad sentrum. Alexander Hermansen satte stemningen med sang og musikk, AUF sørget for jubelrop, trampeklapp og selfier.

De neste dagene vil gå med til diskusjoner rundt hvem som skal sitte i bystyret og ulike utvalg, det politiske innholdet og konkrete saker.

Er bare pappa

– Det viktigste blir å videreføre det prosjektet vi har startet på, med gode fellesskapsløsninger uten skattekutt. Det blir ikke kutt i eiendomsskatten, sa Jon-Ivar Nygård.

I tillegg til samboer Anne Gro Bjerknes (45) var også Nygårds bror Morten Nygård og datter Tuva Hjelle (14) til stede på valgvaken.

– For meg er pappa bare pappa. Det spiller egentlig ikke så stor rolle om han er ordfører, sa 14-åringen med et smil.

I den siste meningsmålingen FB hadde før valget, mistet SV sitt ene mandat i bystyret. Annenkandidat Tore Antonsen er svært fornøyd med at han får fortsette.

 

Kommentarer til denne saken