Gå til sidens hovedinnhold

Bruden var skeptisk da politikerne prøvde å fri

Artikkelen er over 5 år gammel

Lise Torp hadde mildt sagt mange friere rundt seg da utdrikningslaget hennes havnet midt i valgkampinnspurten i gågata.

– Skal jeg være ærlig, så er ikke valget det jeg har tenkt mest på i dag. Er det nå jeg skal si at jeg har forhåndsstemt, eller? lo den kommende bruden der hun satt på Bymiljølistas smoothiesykkel omringet av både utdrikningslag og politiske «friere» – og stivpyntet med partienes valgprogrammer.

Les også: Ikke stortingsvalg – det bare virker sånn

– Litt rart

Flere av «frierne» regnet med en litt rar og tom kveld etter flere ukers hektisk valgkampsirkus.

– Det er litt sånn ambivalent. På én side er det deilig å være på slutten. Det er ingen tvil om at det er slitsomt, og hjemme burde jeg nesten ha hengt på meg navnelapp med tittelen «mamma» slik at de skjønner hvem jeg er. Men det blir veldig tomt, også, sa SV-listetopp Camilla S. Eidsvold like før bodene ble pakket sammen på lørdag.

Fornøyd naprapat

Også Anita Vik (Frp) kunne underskrive på at valgkamp er noe som kjennes på kroppen etter noen uker. Lørdag delte hun og partikollegene ut de siste vaflene med Frp-logo og syltetøy på.

Les også: Vinnere, tapere og utspillsmitraljøser

– Det blir så klart litt stiv nakke og høye skuldre, men naprapaten synes det er bare fint, ler Vik.

Noen politikere Fredriksstad Blad snakket med på lørdag, erklærte at de kommer til å sove riktig så godt om natta før valgresultatet er klart om noen timer.

«Husket jeg å ...?»

Andre regnet med litt mindre våkne netter med spørsmål som «husket jeg på å ...?», «hvorfor gjorde vi ikke ...» og lignende.

Hans Kristian Gjertsen fra Lundheim, en av de mange velgerne som tok turen innom valgbodene på lørdag, mente innsatsen fra politikerne for å få frem budskapet sitt absolutt er godkjent.

Les også: Nå kan du gi din stemme i kommunevalget

– Jeg regner med at folk har gjort seg opp en mening nå, sa Gjertsen da han var innom ordfører Jon-Ivar Nygård i Ap-valgboden. Også ordføreren får grei attest.

– Nå har de sittet en periode og stort sett vært veldig ærlige på det de gjør. De har jo også greid å gjennomføre en del, mente han om partiet som, ifølge Ap-leder Atle Ottesen, har forsynt byens befolkning med rundt 15.000 roser de siste ukene.

– Nå er det klart vi er spente. Noe annet ville være å juge, sier Ottesen.

Og så var det over

For Høyre-leder Truls Velgaard var det helt greit at valgkampen tok slutt på lørdag.

Les også: Laget folkemøte for å engasjere innvandrerne i byen

– Jeg kjenner jo at jeg er lei av løpesedler nå og det er helt greit at valgkampen er over. Jeg er forsynt, sier Velgaard – som kommanderte nedpakking av valgkampteltet for siste gang etter at en mann med blå fotballskjorte hadde inntatt Høyre-teltet med gitarspill og sang. Det ble de siste tonene fra innspurten på lørdag.

Og dermed var årets valgkamp i Fredrikstad definitivt over.

Kommentarer til denne saken