Storlis frustrasjon bunner i at LO har hatt et banner hengende over gågaten i sommer, samt hatt annonser i Demokraten i en periode hvor han mener slikt ikke skulle ha forekommet.

– Det er overraskende at banneret har fått henge i en periode man har bestemt at det ikke skulle drives valgkamp. Men det som jeg nesten synes er verre, er at LO har annonsert i Demokraten flere lørdager på rad: «Stem rødgrønt.» Det ser jeg på som et klart brudd på bestemmelsene som gjelder for politiske partier som skal drive valgkamp, sier Storli.

– Jeg spør meg om de i det hele tatt har noen respekt for ofrene på Utøya. Og ønsker LO bare å ha politisk makt og innflytelse – men ikke å ta politisk ansvar? spør han.

Han hevder at organisasjonen også «tyvstartet» den dagen da valgkampen begynte og alle partier var enige om å ikke gå igang på stands i gågaten før klokken 12.

– De delte ut roser og programmer, hevder han.

Leder for LO i Fredrikstad, Tore Leif Gundersen, er oppgitt:

– Jeg blir trist av å høre dette. Det blir et nivå på debatten som vi overhodet ikke ønsker, og vi kommer ikke til å svare Storli på dette, sier han.

Banneret har hengt der siden fagbevegelsens dag, sier Gundersen:

– Det har ikke noe politisk innhold – det står bare at vi bryr oss. Når det gjelder annonseringen, har vi støttet Demokratens fotokonkurranse i sommer. Dessverre kom det med en annonse der, og det er bare å beklage.

Gundersen er også uenig i Storlis påpekning om at organisasjonen startet valgkampåpningen i gågaten før tiden:

– Jeg har undersøkt, og ingen delte ut noe somhelst før klokken 12. Det er jeg sikker på. Og jeg håper virkelig ikke at debatten i valgkampen fortsetter på det nivået Storli nå setter.