Gå til sidens hovedinnhold

Utstilling om barn og unges opplevelser og tanker i den tiden vi lever i

Fra 1. juni kan du se utstillingen «A NEW DAY» i Byhallen i Fredrikstad. – På bakgrunn av tanker og følelser vi har kjent på i korona-tiden har barn og unge laget bilder av opplevelser og tanker, skriver Anne Ravneng Fredriksen.

Innsendt

Tittelen på utstillingen «A NEW DAY» skal gi oss håp om lysere dager og en fin fremtid med mange muligheter.

Fri, fri fri.... en ny dag, en dag med luft under vingene. Det er viktig å kjenne seg fri og kunne gjøre de tingene vi ønsker. Etter en lang og innestengt tid er det godt å kjenne på friheten og mulighetene til å delta i samfunnslivet igjen.

Sammensatte uttrykk

Vi har vært inne i en vanskelig tid med korona. Det har vært både skummelt og trist til tider, og vi har ikke kunnet delta på de aktiviteter og arrangement som vi pleier. Vi har heller ikke kunnet reise dit vi vil, eller besøke slektninger og besteforeldre.

Bildene på denne utstillingen er et sammensatt uttrykk av de tingene som betyr mye for oss, og som har berørt oss i denne perioden. Vi har kjent på både sorg og savn, men også forventninger og håp om alt blir bra.

På bakgrunn av tanker og følelser vi har kjent på i denne tiden har barn og unge laget bilder av opplevelser og tanker. De har fremstilt morsomme, men også de litt rare og vanskelige tingene fra denne tiden. Med farger og former har vi i samarbeid utviklet motiver som forteller noe om å være ensom, alene, om felleskap, sorg, savn, glede og håp.

Styrke barn og unges skapeglede

På Barnas Malekunstsenter er det er viktig å fremme skapeglede og kreativitet hos barn og unge i en kunstnerisk prosess. Vi jobber med tegning, maling, tekst og collage på store og små flater. Vi bruker akrylmaling med god studiokvalitet og annet materiell som har kunstnerkvalitet.

Vi som er lærere gir faglig veiledning underveis. Elevene får innføring i farger og maleteknikker, og lærer om hvordan et bilde blir til. På Barnas Malekunstsenter har vi arbeidet med tegne-og maleaktiviteter i over 17 år.

Vi ser det som et hovedmål og styrke barn og unges skapeglede gjennom visuelle kunstaktiviteter. Det er morsomt å observere glede og stolthet hos elever som kan vise frem ferdige verk.

Barn og unge som lykkes i å skape noe eget, får økt selvtillit og styrket selvfølelse.

Utstillingen er produsert og tilrettelagt av Barnas Malekunstsenter. Bildene på utstillingen er malt av barn og unge deltagere i alderen 7-22 år høsten 2020 og vinter 2021.

Kommentarer til denne saken