(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen hadde vi gledet oss til å sette i gang togtrafikken gjennom nye Ski stasjon på mandag. Stasjonen er ferdig og står klar for publikum, og vi trodde inntil svært nylig at vi skulle komme i mål. Dessverre har det dukket opp noen utfordringer som gjør at vi ikke kan sette inn togene som normalt fra mandag, sier Sverre Kjenne, konserndirektør i Bane Nor.

Feilen skal være på signalanlegget på stasjonen. Anlegget må tilpasses både nye og gamle systemer på Østfoldbanen, Østre linje og Vestre linje mot Oslo. Det krever omfattende testing. Av sikkerhetsmessige årsaker må vi derfor vente med å sette togene i trafikk.

– Vi trodde helt til det siste at vi skulle klare å sette i gang togtrafikken fra og med mandag og beklager på det sterkeste til de reisende de ulempene dette medfører. Publikum skal alltid kunne være sikre på at det ikke går tog før det er helt trygt, sier Kjenne.

I første omgang er åpningen utsatt med én uke, men det er langt fra sikkert at togene går etter det.

– Bane Nor og leverandørene jobber så raskt vi klarer 24 timer i døgnet, og det er satt inn ekstra mannskap. I første omgang blir det alternativ transport ut neste uke, og vi evaluerer situasjonen fortløpende sammen med leverandørene. Vi kommer med oppdatert informasjon underveis, heter det fra Bane Nor