Betrakter man de siste årenes mange nyetableringer, stengninger og gjenåpninger i Fredrikstads restaurantbransje så er Thai Market snart å regne som en veteran. Der døgnfluene festet seg på kemneren og andre kreditorers «fluepapir», har folkene som driver thairestauranten klart seg bra og sågar utvidet driften.

Lokalet fungerer godt som restaurant og er ikke nedlesset med pynt fra Sørøst-Asia.  Avstanden mellom bordene er svært kort og Thai Market er ikke stedet for de mest intime og diskrete samtalene.

Vi har alltid likt menyen på Thai Market. Den oppsummerer essensen i thaikjøkkenet slik vi kjenner det. Dessverre er det alt for mange som kun fokuserer på et par tre curryer og noen wokretter. Thai Market viser at det tar det thailandske kjøkkenet på alvor og har gitt plass for flere deilige thaisalater.

Servitøren som hadde vakt da vi var på besøk hadde fullt opp å gjøre. Allerede en times tid etter åpning var restauranten nesten full. Mye av grunnen til dette var garantert pinsens håndballcup og mange, sultne tilreisende foreldre. Det hadde gjort seg med en ekstra servitør på jobb denne dagen.

Etter å ha sjekket menyen for eventuelt nye retter bestemte vi oss for å gå for husets forrett-miks supplert med nykommeren softbunn med femspicekrydret and. Ettersom vi tidligere med stor glede har spist husets curryer, bestemte vi oss for en thaisalat og en wokrett.

Forretten ankom etter litt lang venting. Forrettmiksen innfridde som alltid. Grønnsaker fritert med sprø japansk brødkrumme, scampi, vårruller og deilige dipsauser smakte godt. Steam-bunen skuffet derimot. Deigen, som skal være litt seig, var mer klebrig og en aning rå. Da hjelper det lite at fyllet smaker godt.

Wokretten med kylling hadde god smak fra sausen som vi kunne tilføre litt ekstra chili fra en skål som kom sammen med retten. Salaten virket ved første øyekast litt tørr. Det skulle vise seg at mesteparten av dressingen lå i bunnen av tallerkenen. Igjen hadde det vært ønskelig med litt trøkk i smakene. Det som likevel var mest irriterende var tomatene, det vil si det som så ut som tomater, men som ikke smakte noe. På denne tiden av året finnes det et bredt utvalg av smaksrike tomater på markedet som burde havnet i biffsalaten. I ren nostalgisk ånd avsluttet vi med en god fritert banan på deling.

Regningen lød på 1240 kroner for forrettmiks, steam-bun, 2 hovedretter, en dessert, 2 glass vin, mineralvann og huset vann med kullsyre. Sånn midt på treet prismessig, men det bør ikke bli mye dyrere. For oss er Thai Market fortsatt Østfolds beste thairestaurant, så dette var ikke vårt siste besøk.

Miljø: 4/6

Fin beliggenhet mot Stortorvet og utsikt videre mot elva og gangbrua. Uteservering på varme dager. Inne er lokalet delt i 2 avdelinger der bordene ved inngangspartiet nyter godt av dagslys og utsikt mens den indre avdelingen er mer dunkel. Litt trangt mellom bordene.

Meny: 5/6

Klassisk thai meny med gode forklaring om tradisjoner knyttet til thaikjøkkenet. Flere klassiske curry- og wokretter samt thaisalater og spesialiteter.

Mat: 4/6

Veltilberedte retter, en aning lite dressing på salaten og en deigete softbun. Etter vår oppfatning kunne de med fordel utfordret litt med krydring, eventuelt tilbudt en mer spicy versjon enn A-4 utgaven.

Service: 4/6

Service på det jevne. Vi ble raskt tatt hånd om og fikk bord. Det var nesten full restaurant og en servitør på jobb. Hun gjorde så godt hun kunne men det ble litt unødvendig venting.

Verdt prisen: 4/6

Thai marked satser på gode råvarer og det avspeiles i prisene. Vi betaler gjerne litt ekstra for kvalitet.

Totalvurdering: 26/36 (maten teller dobbelt)

En moderne thai restaurant der maten og råvarene får stå i sentrum. Kunne med fordel hatt to servitører på jobb en helg da byen var pakket med sultne «håndballforeldre». Vi tar gjerne turen tilbake.

Fakta Thai Market

Restaurant Thai Market
Stortovet 5-7,
1607 Fredrikstad
Telefon: 400 00 321
www.thaimarket.no

 

Åpningstider:
Tirsdag - Fredag: 1100 - 2300
Lørdag: 1300 - 2400
Søndag: 1500 – 2200