I mars tok jeg jegerprøven for 16-åringer. Nå kan jeg derfor jakte på alle dyr, bortsett fra elg, hjort, villrein og rådyr. Jeg har allerede kommet hjem med noen gjess som jeg har tilberedt. Og når ho mamma får gåsemiddag, kan jeg be om nesten hva som helst etterpå. Et bra smisketriks! Å spise vilt som lever i frihet er jo mye bedre enn kyllinger som hakker på hverandre fordi de bor trangt.

Jeg har et nært forhold til skogen. Før Drop In åpna, var det det som var «fritidsklubben» i Torsnes. Der møttes vi for å brenne bål. Fortsatt båler vi barndomskameratene av og til. Ja, så sent som i går var vi i et kjøleskap, fant noen pølser og satt rundt bålet. Jeg går på Kalnes for å bli anleggsgartner, og dagen etter var det flere på skolen som klaga over bållukt!

Drop in er et viktig treffsted i Torsnes, for der kan hele bygdas ungdom møtes, – enten du lukter krutt, bål eller parfyme. Jeg satt i fritidsklubbens styre i flere år, og har nå kommet inn i det sentrale Ungdom og Fritids landsting. Der skal jeg gjøre mitt beste for at nedlegningstruede Drop In og andre fritidsklubber i landet får leve videre!

MARIUS EKHAUGEN, TORSNES, FØDT 2002

Tips oss om folk å snakke med her