Dette skal bli en bassgitar, men ikke se på toppen av den, for den har jeg satt der midlertidig. Egentlig er jeg utdanna lærer, men så fikk Øivin Fjeld behov for hjelp i gitarverkstedet og da starta jeg eget firma og ble kontormedarbeider der. Mens jeg så gutta reparere gitarer, fikk jeg veldig lyst til å lage en gitar, – og det fikk jeg lov til. Så gikk jeg i gang med å bygge en Telecaster og med god hjelp fra Øivin ble den ferdig. Mannen min, Ketil, har alltid ønska seg Telecaster så jeg lagde den til ham. Neste gitar som jeg gikk løs på var en ES 335, en modell fra Gibson, og nummer tre blir denne bassgitaren.

Jeg kan ikke spille selv, – iallfall veldig lite. Men Bryan Adams har alltid vært min store gitarhelt, særlig da jeg var i tenårene. Siden jeg har lyst til å fortsette å lage gitarer, skal jeg nå lære å spille på dem. Alle de andre i familien spiller gitar, men det blir nok Ketil som lærer opp meg.

Vi har forresten fått en gitarmaker til i familien, nemlig dattera mi. Hun prøver seg nå på å lage en Giss-gitar, modellen som Øivin Fjeld selv har skapt.

LINDA BOBERG ANDERSEN, GUDEBERG, FØDT 1977

Tips oss om folk å snakke med her