Det starta med at trompet var tøft i Trosvik skolekorps. Så ble det Tonheim folkehøgskole, hvor jeg fikk lyst til å gå videre og studere musikk. Etter knallhard jobbing, kom jeg endelig inn ved musikkonservatoriet i Tromsø. Der studerte jeg trompet og dirigering.

Jeg er veldig glad i å blande det symfoniske med pop og rock, og tilbake i Fredrikstad drømte jeg om å lage store oppsetninger på Isegran. Å få til Musical Fireworks-konsertene, med storheter som Peter Jöbak, Heidi Gjermundsen og Robert Wells var derfor helt fantastisk. Produksjon og dirigering er det som opptar tiden min nå. Jeg går også og tar timer hos Peter Szilvay. Han sier at energisk armføring er typisk for yngre dirigenter. Jeg har et bilde fra en Fireworks-konsert hvor jeg faktisk svever over bakken, – så revet med ble jeg da. Om noen tiår får jeg kanskje små håndbevegelser langt nede, slik de eldre med pondus ofte har.

Nå jobber jeg blant annet med forberedelser til Erik André Hvidstens high lights-kveld på City Scene i april. Og så kan det hende det blir nye store konserter på Isegran etter hvert. Jeg har ikke tenkt å senke verken engasjementet eller armene med det første!

JON HARALD BJØRNSON, BEGBY, FØDT 1982

Tips oss her