Bilmagasinet i Fredrikstad - Kommersielt magasin

Ny el-varebil får ENOVA-støtte: – Denne bilen blir en gamechanger!

Nå blir det enklere å velge elektrisk, også for håndverkere og de med behov for varebil. – Rekkevidden på den nye elektriske varebilen slår de andre ned i støvlene!

Det forteller Lislebygutt og nybilselger Thomas Faye Lund (35) ved RSA Bil Fredrikstad. Tidligere i vinter var modellen av den nye varebilen Maxus e-Deliver 3 på besøk i butikken, og de ansatte er fulle av begeistring. 

– Det her er en verdensnyhet! Endelig får vi en elektrisk varebil på veien som gjør det enkelt for håndverkere å pendle til for eksempel Oslo. Det er det mange som har behov for her i området!

Er du raskt ballen får du også støtte fra ENOVA, som gjør at prisen på bilen blir enda gunstigere enn den allerede er:

– El er i vinden, derfor er ENOVA på banen også i varebilsegmentet. Har du en bedrift og er på utkikk etter en ny varebil lønner det seg å slå til nå - da får du nemlig 50.000 kroner i støtte, oppfordrer Thomas. 

EL I VINDEN: Nå blir det enklere også for småbedrifter å velge elektrisk varebil. Maxus e-Deliver 3 kommer i to ulike lengder som passer alle.

– Denne bilen blir en sensasjon!

Maxus e-Deliver 3. Det er en bil verdt å merke seg navnet på  Om du er en liten, stor eller mellomstor bedrift med behov for lagringsplass i bilen - dette kan være ditt nye fremkomstmiddel i hverdagen.

– Denne bilen kommer til å bli en sensasjon, det er jeg helt sikker på, forteller Ole Johnny Aas i RSA Bil.

GLEDER SEG: Ole Johnny Aas på RSA Bil melder om stor pågang på den nye varebilen. Over 400 biler er allerede bestilt på landsbasis.

Les mer om RSA Bil Fredrikstad her.

Han jobber med salg av bil opp mot bedriftsmarkedet i Akershus og Østfold og har lang erfaring med både fossile og elektriske varebiler. For to år siden kom Maxus med sin første el-varebil, en EV80. Den er i dag en av Norges mest solgte varebiler som blant annet Posten Norge kjører rundt i.

– Den nye, snertne el-bilen som kommer nå er i en klasse for seg. Den er bygd som en elektrisk bil helt fra starten av, noe som betyr at det for eksempel ikke er gjort noe kompromiss på vekt, forteller Aas. 

Passer for alt fra pizzabud til håndverkere

El-varebilen kommer i to ulike størrelser og favner dermed over mange ulike yrkesgrupper. 

– Den passer til alle typer håndverkere, vektere, kommunen, vaktmesteren, parkeringsvaktene og ikke minst pizzabudene. Den kan brukes til det meste, smiler Ole Johnny og legger til:

Litt nysgjerrig på den nye el-varebilen? Les mer om den her.

– Med denne varebilen får man både vekt, god lengde på varerommet og en eksepsjonelt bra rekkevidde. Har håndverkeren det ryddig i bilen sin får han fint plass til sponplatene inne i bilen. Jeg er sikker på at denne bilen vil være veldig nyttig for veldig mange. 

TAR SATS: Nybilselger Thomas Faye Lund har stor tro på e-Deliver 3 og satser på mange bestillinger i tiden fremover.

– Jeg skal ha en sånn!

Glenn Kristensen og Rune Kolsvik fra Moss jobber for Moss Transportforum og kjører daglig fram og tilbake til Oslo med blant annet vin til restauranter og vinmonopol. Høsten 2019 gikk de til innkjøp av to Maxus EV80 varebiler, det forandret arbeidshverdagen.

FORNØYD EL-BIL KUNDE: Moss Transportforum har allerede to Maxus el-varebiler. Nå ønsker de seg det nye medlemmet i Maxus-familien. Her representert ved trafikkleder Roger Kaspersen og Rune Kolsvik.

– Den bilen har fungert helt optimalt gjennom vinteren. Vi har aldri hatt startproblemer og de økonomiske besparelsene ved å velge el-bil har vært kjempestore, forteller Rune som tross i at han bor i Moss velger å handle bil hos RSA Bil i Fredrikstad.

Interessert? Ta kontakt med oss på RSA Bil Fredrikstad her.

– De hadde bilen vi ville ha, og vi er så fornøyde med servicen og oppfølgingen vi har fått her. Så her blir vi nok værende!

Er dere fristet til å kjøpe den nye e-Deliver 3?

– Jeg skal helt klart ha en sånn bil! Den vi har i dag har 19 mils rekkevidde, den nye kjører rundt 30 mil - da slipper vi 30 minutters hurtiglading på veien hjem fra Oslo.