Gå til sidens hovedinnhold

En bitteliten sommerdrøm

Artikkelen er over 10 år gammel

Drømmer du om hytte med egen strandlinje langs svenskekysten? I så fall kan drømmen bli til virkelighet for drøye 150.000 kroner. Men da får du kun fattige tre kvadrameter å boltre deg på.

"I nordre Mellbystrand mellom sanddyner og med havet som nærmeste nabo ligger denne sjarmerende hytta. To senger og egen uteplass der man kan lytte til havet. En ekte idyll."

Det er hva megleren lokker med på salgsprospektet for den tre kvadratmeter store hytta, som ligger i Laholms kommune med Sveriges lengste sandstrand. 

Del på Facebook

I følge megler Conny Wistrand er det et skikkelig kupp, og interessen er stor.

- Vi har hatt mange som har vært her for å se og vurdere hvordan de kan utnytte stedet. Hyttene er ettertraktet som følge av beliggenheten. De nåværende eierne har benyttet hytta etter sine spasserturer på stranden, sier megler Wistrand til Aftonbladet.

Stiv pris

Den lille hytta har fått stor oppmerksomhet som følge av den stive kvadratmeterprisen, som er på hele 50.000 kroner. Det hører med til historien at en eventuell kjøper vil få med en parkeringsplass på stranden med på kjøpet.

Hytta, som til nå har ligget ut for salg i hele 217 dager, er ennå ikke solgt. Men kanskje vil den få nye eieren i påskeuken. Påsken er nemlig høysesong for salg av fritidseiendommer i Sverige.

Mange nordmenn

Det gjelder også i området ved Strömstad, hvor nordmennene dominerer hyttemarkedet. Der ligger kvadratmeterprisen på hyttene på cirka 30.000 kroner, men prisene varierer.

- Vi har fortsatt mange nordmenn som kunder. Objektene varierer, men går man øst for E6 er det helt andre priser enn her ved kysten. Så vi har mye å velge på, sier eiendomsmegler Josefine Oscarsson til bohuslaningen.se.

Kommentarer til denne saken