Gå til sidens hovedinnhold

Uten frivilligheten stopper Norge. Råde KrF vil ha mer systematikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Kari Koppang Fuglevik: – KrF ønsker at lag og foreninger får økt støtte og veiledning om ulike støtteordninger. Imidlertid burde det vært mer systematikk og oversikt over den frivillige aktiviteten i Råde, derfor ønsker KrF en frivillighetsplan.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I Råde er det mange som strekker frem sine hender til aktiv innsats for fellesskapet. De jobber frivillig. Frivillighet er «ikke-obligatorisk arbeid, det vil si den tiden en person bruker på å utføre en eller flere aktiviteter - enten gjennom en organisasjon, eller direkte overfor andre utenfor egen husholdning - uten å ta betalt.» ILO

Hvor finner man de frivillige i Råde? Mange steder. De stiller opp for idretten, skolekorpset og kulturskolen i ulike oppgaver. For mange foresatte er det naturlig å være aktive selv ved å delta med vaffelsteking, orden på utstyr og vannflasker, organisere turer etc. Det er mye som skal på plass og de finnes oppgaver for de fleste.

Eldrebølgen er et flott møtested. De har kafé, organiserer turer og har ulike arrangementer. Noen fra Eldrebølgen har utkjøring av middag til eldre rundt i bygda. Alt er basert på frivillige.

I et annet lokale i Karlshus sentrum driver NMS Gjenbruksbutikk. Mer enn 40 personene stiller opp noen timer og fyller turnusen 4-6 personer på hver vakt.

Kirken, menigheter og organisasjoner rundt i bygda har mange frivillige som trofast tar ansvar for kaffekoking og organisering av all driften. I kirken står noen og ønsker oss velkommen, på Helsehuset er det frivillige som henter beboere til ulike arrangement i Storstua.

Røde Kors har mange frivillige. De er på Ankomstsentret for barna, de har ukentlige kaffesamlinger på Helsehuset for 15- 20 beboere, de gjør mye for flyktningene og mye mer. Dette er eksempler på frivillig innsats i Råde, det finnes mange andre som bidrar.

Snart er det full speed for alt; Basarer skal avvikles, TV-aksjon skal organiseres med innsamlere og årets Parkfestival skal igjen gjennomføres. De fleste som jobber med disse oppgavene gjør det med frivillig innsats. Uten frivilligheten stopper Norge. Uten frivilligheten vil Norge bli et fattig samfunn.

KrF ønsker at lag og foreninger får økt støtte og veiledning om ulike støtteordninger. Imidlertid burde det vært mer systematikk og oversikt over den frivillige aktiviteten i bygda, derfor ønsker KrF en frivillighetsplan.

Kommentarer til denne saken