På frontsiden av FBs lørdagsavis fikk vi servert et bilde av den omstridte, fanatiske presten Ludvig Nessa, og med hele fire sider omtale inne i avisen! Er dette helt relevant og nærmest en slags «heltedyrkelse» av en person som har ekstreme religiøse overbevisninger?

Det var usmakelig å bruke så mye plass på en så omdiskutert og ekstrem person. Men for å gjenta det jeg har sagt før, «når troen tar overhånd, forsvinner fornuften, det kritiske glimrer med sitt fravær og flere mister evnen til å tenke selv. Man er ikke lenger rasjonell og objektiv».

Men nå har vi jo to fått nobelprisvinnere som har fått den for ytringsfriheten. Da snakker vi imidlertid om noe helt annet. Men her hjemme vi har jo noe som heter «Vær varsom- plakaten». Er det noe lignende FB skal servere i fremtiden? Er det dette vi skal betale for?

Finn vettuge mennesker som har gjort noe mer positivt for samfunnet; det er nok av helter i Fredrikstad som har langt mer seriøse sider, og som har gjort seg fortjent til hederlig omtale. Det finnes nok av foreninger, lag og organisasjoner i Fredrikstad.

Oppsøk dem, snakk med oppegående mennesker med litt andre perspektiver. FB har snart blitt en Se og Hør-avis hvor kjendiser, mangemillionærer, «disse var på by'n» eller de som ikke er opptatt av annet enn fotball preger avisen. Har ikke folk andre interesser?