Uønsket fritidsreise til hytta?

– Lokalt kjenner vi altfor godt til hva uklar informasjon kan føre til av triste episoder med mistenkeliggjøring og sterke uttrykk, påpeker Andersen.

– Lokalt kjenner vi altfor godt til hva uklar informasjon kan føre til av triste episoder med mistenkeliggjøring og sterke uttrykk, påpeker Andersen. Foto:

Av

John Andersen frykter at uklare regler kan føre til triste episoder når oslofolk igjen er klare for å bruke sine hytter på Hvaler etter 20. april.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forbudet mot overnatting på hytta ble opphevet med brask og bram av regjeringen i gårsdagens TV-sendte orientering til folket. Alle jublet og oslofolk la seg i startgropen, klare til å reise ut 20. april.

Så kom intervjurunden hvor helseministeren ble utfordret på begrensningene i fritidsreiser. Han definerte uønskede fritidsreiser som reiser utenfor «din bo og arbeidsmarkedsregion».

For vårt distrikt vil det si at reiser utenfor kommunene Hvaler, Fredrikstad, Sarpsborg og Råde er uønsket. Det vil si at oslofolk som planlegger overnatting på hytta etter 20. april, kan risikere å føle seg uønsket i disse kommunene.

Helseministeren ble dagen etter utfordret på dette av Aftenposten, men klarte heller ikke denne gang å skape klarhet.

Lokalt kjenner vi altfor godt til hva uklar informasjon kan føre til av triste episoder med mistenkeliggjøring og sterke uttrykk. Hva vil skje når tusenvis av yre sommergjester i god tro blir møtt av en streng, lokal fortolkning av uklare regler?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken