Storbandets konsertserie Generations of Jazz har hvert år funnet sted den 16. mai, men av kjente årsaker måtte årets konsert utsettes. Nå er imidlertid både solister og band klare og lørdag er det duket for en festkveld på Litteraturhuset.

Av årets solister er to instrumentalister og to vokalister.

På bass: Nathaniel Loke Bendixen. Nathaniel er 19 år gammel, har spilt bass i 6 år og skal snart ut på prøvespill for videre studier. Drømmen er en plass ved KMH i Stockholm for å studere jazz.

På gitar: Leon Leander Joneid. Leon er en ung lovende gitarist fra Sarpsborg – med et ikke ukjent musiker-etternavn. Han har allerede gjort seg bemerket som del av Joneid Trio.

Årets vokalister er Sara Antonie Winther og Ronja Bosy. Sara er med i Villekulla barne- og ungdomsteater med roller som Petrine i Reisen til julestjernen, og snart Sandy i Grease. Hun ble også en av semifinalistene i «City talenter». Ronja er 18 og har drevet med sang hele livet. Etter videregående har Ronja planer om å utdanne seg innenfor musikal og teater.

Generations of Jazzkonsertene er et av årets høydepunkter, sier storbandets musikalske leder Ole-Henrik Mohn Pettersen. På konserten i 2017 var Ingeborg Walther en av de unge lovende solistene, et eksempel på hvor utrolig spennende det er å følge disse talentene videre.

– Det er begrenset med plasser på Litteraturhuset med god avstand blant publikum, så her må man kjenne sin besøkelsestid. Vi gleder oss stort, sier Ole-Henrik Mohn Pettersen.

SOL-konserten 2020, direkte 10/27/2020 21:40