Trioen ankom Stavanger torsdag for å delta i finalen i matkonkurransen fredag. Sammen med lærer Britt Johansen ved Glemmen videregående skole, er det en forventningsfull gjeng som nå er klare for finale.

– Vi er spent, men alle tre er veldig klare for å vise hva de kan. Det blir utrolig spennende, sier Britt Johansen til FB dagen før finalen.

Lager mat for anerkjente kokker

Talentene fra Glemmen har kvalifisert seg til ved å først imponere på en skriftlig oppgave. Deretter vant de en av fem semifinaler i Oslo for en stund tilbake.

Nå er de altså blant fem skoler som kan vinne hele konkurransen.

Blant dommerpanelet og til bords sitter flere anerkjente og prisbelønte norske kokker til å bedømme rettene.

Tine MatCup er en kokke- og servitørkonkurranse for norske VG2-elever, og arrangeres av Tine og Norske Kokkers Landsforening (NKL). Den gir norske kokke- og servitørelever muligheten til å utfordre seg selv og teste ferdighetene sine mot andre elever fra hele landet.

Konkurransen er en lagkonkurranse, hvor hvert lag består av to kokkeelever, en servitørelev og en lagleder.

Talentfulle elever

Elevene skal servere gjester en treretters middag med kreativitet og kvalitet til fingerspissene. Godt samspill og dialog mellom kjøkken og restaurant er viktig, og selve bedømmingen gjøres av et dommerpanel ut fra en skala hvor smak er mest avgjørende. Orden, hygiene, arbeidsteknikk, faglig utførelse, presentasjon og anretning blir også vurdert.

– Det er tre elever med veldig stor interesse for faget. De går siste året på Glemmen nå, men har allerede skaffet seg lærlingeplasser fra høsten av. Vi er godt forberedt, så nå er det bare å kline til under finalen fredag, sier lærer Britt Johansen.