Gå til sidens hovedinnhold

Unge i sentrum: – Unge trenger ikke bo i en trang leilighet

Artikkelen er over 2 år gammel

I forslaget til ny arealplan for Fredrikstad, skal 60 prosent av boligene som skal bygges de neste 12 årene bygges i sentrum. Men hvem skal bo der? 

Det er noe vi i Fredriksstad Blad har sett nærmere på gjennom en artikkelserie ved navn Unge i sentrum. Gjennom mange artikler, tilhørende kommentarer og innsendte kronikker, har mange kommet med sine meninger om fremtidens sentrum i Fredrikstad.

ARTIKKELSERIE: UNGE I SENTRUM

Det skal bygges tusenvis av leiligheter på blant annet Cicignon, Værste, ved Grønli og på Trosvikstranda. Inn i de nye leilighetene vi har bygget til nå, er snittalderen høy. Er det pensjonistenes sentrum vi bygger?

Snittalderen på beboerne i de fire nyere sentrumsprosjektene Gamle Stadion, Bellevuehagen, Bryggerifjellet og Verkstedveien er på henholdsvis 71, 65, 60 og 70 år.

Hvordan skal vi også kan få de unge til å etablere seg i sentrum? For ifølge det nye forslaget til arealplan skal 60 prosent av all boligbygging skje innenfor byområdet.

I en artikkelserie kalt "unge i sentrum" vil Fredriksstad Blad belyse denne problemstillingen. Les flere saker og leserinnlegg her!

 

I denne podkasten, nøster vi sammen trådene og oppsummerer hva som er blitt sagt i disse sakene.

 

Kommentarer til denne saken