Arrangementet går av stabelen på Hvaler Gjestgiveri og arrangeres i forbindelse med SommerfestiHvaler og begynner kl. 17:00.

– TalentfestiHvaler arrangeres for barn og unge i alderen 8 til 18 år, fordelt i aldersgruppene 8–12 år og 13–18 år, og det er 20 påmeldte artister. De skal få oppleve hvordan det er å være artist, med alt som hører til. Da snakker vi backstage, stor scene, ekspertpanel, et profesjonelt artistcrew, forteller Elin Bankerød, kulturkonsulent, fagansvar fritid og idrett i Hvaler kommune.

Ekspertpanelet består av kjente musikkprofiler som Svein Gundersen, Maria Mohn, Odd René Andersen og Oda Gondrosen, og de vil komme med en enkel tilbakemelding til alle deltagerne etter opptredenen.

To vinner opptreden

Og ikke nok med det. To av artistspirene vil også få mulighet til å opptre på den store scenen lørdag, og dermed opptre for de samme publikummerne som Bo Kaspers Orkester og My Motown.

– Det blir veldig stas, tror vi. Da får de prøve seg for rundt 2.000 publikummere, noe som helt sikkert blir en opplevelse, fortsetter Bankerød.

Artistene som er påmeldt kommer fra hele distriktet.

– Vi har deltagere fra Hvaler, Halden, Fredrikstad og Indre Østfold. Det synes vi er veldig moro, sier hun.

Ulike stiler

Det blir også ulike opptredener rent musikalsk for publikum.

– Noen vil kjøre coverlåter, andre skal spille egne låter. Det kommer et band, og en annen har også med seg faren sin på piano. Det blir noe for enhver smak, tror Bankerød.

Billettprisene ligger på 50kr for ungdom, 100kr for voksen og 200kr for familiebillett med inntil 5 personer, opplyser Bankerød.

Billettene kan kjøpes på facebookarrangementet

.