Gå til sidens hovedinnhold

Sølvgutten Alexander slo til i ungdoms-OL

Artikkelen er over 5 år gammel

Kråkerøy-gutten Alexander Hestengen (17) vant sølv i skeleton under ungdoms-OL. – Dette er større enn jeg hadde drømt om, sier han etter medaljeseremonien.

- Jeg hadde håpet på en bronse, men det turte jeg ikke si til noen. Nå satser jeg videre til et ordentlig OL, sier sølvgutten etter medaljeseremonien som ble overvært av 1.000 tilskuere i Hunderfossen.

- Jeg skjønte at jeg hadde gjort noe riktig stort da jeg mottok medaljen, sier Alexander som ble omfavnet av familie og venner etter bragden.

Vil til OL

Allerede i 2018 er det vinter-OL i den sørkoreanske byen Pyeongchang. Mens det i 2022 er vinter-OL i Beijing.

- Jeg har nok en liten mulighet til å klare å komme til det nærmeste OL, men uansett skal jeg klare å gjøre det før jeg gir meg, sier Alexander som er inne i sitt andre år på Toppidrettsgymnaset på Lillehammer.

- Hvordan skal dette feires?

- Det blir vel ganske rolig, men det blir kanskje en middag med de nærmeste, forteller Alexander som røper at han ikke var nervøs før fredagens konkurranse.

- Jeg la meg ganske sent, ettersom jeg pusset meiene frem til midnatt. Men jeg sov godt og spiste noen brødskiver og corn flakes til frokost, sier Alexander og røper at han trodde medaljen glapp i den siste kurven.

Trodde medaljen glapp

- Jeg kom ganske høyt og traff veggen. Da jeg så at jeg kom i mål som førstemann skjønte jeg at det var blitt medalje, sier 17-åringen som inntil for et og et halvt år siden var keeper på Kråkerøys guttelag i fotball. Russiske Evgenli Rukosuev var det ikke noe å gjøre med. Han tok fortjent gullet.

- Han har vært helt suveren under trening, men jeg synes jeg nærmet meg ham i konkurransen, sier Alexander Hestengen – den ferske sølvvinneren.

Kommentarer til denne saken