Gå til sidens hovedinnhold

19 år og kandidat til «Årets ildsjel»

Artikkelen er over 6 år gammel

Kristoffer Tvete (19) fra Råde og Onsøy Rideklubb er Østfolds kandidat til prisen «Årets ildsjel» som deles ut under Idrettsgallaen i januar.

Kristoffer Tvete (19) Østfold-kandidat til «Årets ildsjel»

I forbindelse med at Lillehammer arrangerer Ungdoms-OL i februar er det bestemt at prisen «Årets ildsjel 2016» som deles ut på Idrettsgallaen skal tildeles en frivillig under 26 år.

Fem finalister

Østfold idrettskrets har valgt sin kandidat i 19 år gamle Kristoffer Tvete fra Råde og Onsøy Rideklubb.

Først neste uke blir det klart om han når finaleheatet til den gjeve prisen. Da skal juryen overraske de fem finalistene til Årets ildsjel blant de 19 fylkeskandidatene som kommer fra hele landet.

Veldig gøy

– Jeg er helt sjokkert samtidig som det er veldig gøy. Å være nominert er selvfølgelig en ære, som engasjerer meg videre til å jobbe med ungdom og ungdomsarbeid. Dette er noe jeg aldri kunne sett for meg. Det er veldig gøy. Jeg takker de som har nominert meg, dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier Kristoffer Tvete.

Spennende rolle

Som fylkesvinner er Tvete uansett sikret en spennende rolle i Ungdoms-OL. Han blir fakkelbærer under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Sammen med 18 andre fylkesvinnere skal han overrekke ilden til H.K.H prinsesse Ingrid Alexandra i Lysgårdsbakkene, 12. februar.

– Vi vektla Kristoffers egenskaper som et positivt forbilde for de unge i egen klubb. Han motiverer andre til å inkludere og ta ansvar. Det står virkelig respekt av at han tross sin unge alder jobber frivillig både lokalt og nasjonalt gjennom klubb og forbund, sier organisasjonssjef i Østfold idrettskrets, Toril Johansen.

Gode verdier

Ifølge Johansen viser Tvete i en jentedominert idrett gode verdier og egenskaper, som ryttersporten vil dra nytte av i årene som kommer.

– Han er en fremtidens leder som inkluderer andre – og Idretts-Norge vil få mye glede av Kristoffer, sier organisasjonssjef i Østfold idrettskrets, Toril Johansen.

Tvete ble nominert av flere. Som fylkesvinner til prisen Årets ildsjel vil Tvete hylles under Fakkelturneen til Lillehammer 2016. Det skjer når OL-ilden kommer til Fredrikstad 3. februar.

Flotte kandidater

– Folk fra hele Norge har sendt inn fantastisk mange flotte kandidater til Årets ildsjel. Totalt har vi fått inn 400 nominasjoner. Det er gøy å lese om alle de engasjerte ildsjelene der ute. sier juryleder Kjetil André Aamodt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.