Gå til sidens hovedinnhold

Ulrik (10) fra Kråkerøy kan få «toppverv» i miljøpolitikken

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulrik Hellum (10) stiller som den eneste fra Østfold til valg i Barnas Klimapanel. Panelet representerer norske barns meninger om klima og miljø.

– Det er en viktig jobb. I klimapanelet får man snakke med politikere, påvirke dem og kanskje endre meningene deres, sier Ulrik Hellum.

Kråkerøy-gutten har vært aktiv i Miljøagentene, barnas miljøvernorganisasjon, i halvannet år og er blitt spesialagent.

10-åringen er svært engasjert i miljøspørsmål og stiller nå til valg til Barnas klimapanel.

Toppmøter og ministertreff

Det er et talerør for barn fra hele Norge når det gjelder klima og miljø. Panelet skal være et bindeledd mellom barn og politikere og andre beslutningstagere.

Barna møter stortingspolitikere og ministre.

– Klimapanelet lager også en internasjonal klimarapport og får være med på klimatoppmøter, forteller Ulrik.

– Det høres spennende ut å påvirke politikerne til å gjøre en bedre jobb. Så langt har det vært mest prat og ikke så mye handling. Men man kan ikke bare prate, man må handle også.

Stemmer på nett

Barnas klimapanel har åtte plasser. Det er 17 jenter og gutter som stiller til valg for neste periode som varer ett år.

Frem til 15. januar pågår det en avstemning på Miljøagentenes nettside, og det er bare organisasjonens medlemmer som kan stemme.

– Jeg mener at jeg kan gjøre en god jobb. Jeg er flink til å snakke foran store menneskemengder og er ikke redd for å stå på en scene, sier Ulrik som allerede har holdt foredrag og kurs som miljøagent.

– Jeg er engasjert og tror jeg kan inspirere flere i Østfold til å interessere seg for miljøsaken. Dagens klimaendringer er helt forferdelige og går utover hele verden. Vi kan ikke gi opp miljøkampen.

Kommentarer til denne saken