Fem ungdommer fra distriktet går videre i landsfinalen i UKM

Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås».

Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås». Foto:

De er 18 år og skulptører, nå har Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås».

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fire ungdommer fra Fredrikstad og én fra Hvaler skal neste uke delta på landsfinalen til Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Sandnes.

– Vi er to jenter fra Fredrikstad som går på Frederik II og Glemmen vgs. Sammen har vi laget  «Skjermlåst» som er et kunstverk vi har laget for å sette fokus på den hurtig økende bruken av sosiale medier og den viktige rollen de spiller i ungdomsmiljøene. Kunstverket består av ulike materialer, men hovedsakelig lere, presenterer Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig seg.

Filmen om Balder

Johannes Veine Wiig (19) går videre med musikkvideoen/kortdokumentaren «Balder».

Dette er en film om en hiphop danser som heter Balder Hansen. Den er laget i forbindelse med en skoleoppgave på medier og kommunikasjon, og tok tre dager å lage.

Balder Hansen har i etterkant av filmen vunnet EM i hophop, og utallige hiphop battler og konkurranser.

– Balder er utvilsomt en av Norges beste dansere. Filmen er laget på mye estetisk grunnlag for å skape en røff atmosfære. Lys, røyk, location og brennvidde på objektivene var relevant for å skape riktig uttrykk, heter det i en melding fra Østfold fylkeskommune.

Rocker

Også Andrea H.B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen.

– Jeg begynte å spille gitar da jeg var åtte år. Men jeg falt snart pladask for bass, og har spilt det siden jeg var tolv. Og så har jeg sunget i Båthuskorene siden jeg var seks, sju år gammel. Musikk er livet mitt, sier hardrock-jenta i en melding.

Også Andrea H. B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen.

Også Andrea H. B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen. Foto:

Fra Hvaler

Siste mann fra vårt distrikt som er kommet videre til landsfinalen er Tobias Sørensen fra Hvaler. Han er en av 32 unge arrangører som skal delta på UKM-festivalen.

Bildeserie

UKM på Hvaler

UKM på Hvaler er i Kjeller’n
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags