Fem ungdommer fra distriktet går videre i landsfinalen i UKM

Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås».

Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De er 18 år og skulptører, nå har Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig gått videre til landsfinalen med kunstverket «Skjermlås».

DEL

Fire ungdommer fra Fredrikstad og én fra Hvaler skal neste uke delta på landsfinalen til Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Sandnes.

– Vi er to jenter fra Fredrikstad som går på Frederik II og Glemmen vgs. Sammen har vi laget  «Skjermlåst» som er et kunstverk vi har laget for å sette fokus på den hurtig økende bruken av sosiale medier og den viktige rollen de spiller i ungdomsmiljøene. Kunstverket består av ulike materialer, men hovedsakelig lere, presenterer Karina Bråten og Urd Elinsdatter Svennevig seg.

Filmen om Balder

Johannes Veine Wiig (19) går videre med musikkvideoen/kortdokumentaren «Balder».

Dette er en film om en hiphop danser som heter Balder Hansen. Den er laget i forbindelse med en skoleoppgave på medier og kommunikasjon, og tok tre dager å lage.

Balder Hansen har i etterkant av filmen vunnet EM i hophop, og utallige hiphop battler og konkurranser.

– Balder er utvilsomt en av Norges beste dansere. Filmen er laget på mye estetisk grunnlag for å skape en røff atmosfære. Lys, røyk, location og brennvidde på objektivene var relevant for å skape riktig uttrykk, heter det i en melding fra Østfold fylkeskommune.

Rocker

Også Andrea H.B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen.

– Jeg begynte å spille gitar da jeg var åtte år. Men jeg falt snart pladask for bass, og har spilt det siden jeg var tolv. Og så har jeg sunget i Båthuskorene siden jeg var seks, sju år gammel. Musikk er livet mitt, sier hardrock-jenta i en melding.

Også Andrea H. B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen.

Også Andrea H. B. Pedersen (16) er videre til landsfinalen. Foto:

Fra Hvaler

Siste mann fra vårt distrikt som er kommet videre til landsfinalen er Tobias Sørensen fra Hvaler. Han er en av 32 unge arrangører som skal delta på UKM-festivalen.

Artikkeltags