Som du skjønner, vi snakker om amerikansk rødvin, og denne er fantastisk til grillmat. Og det er det som er så flott med denne årstiden. Det er grillsesong. Så finn frem ditt favorittkjøtt og tenn opp grillen. Så åpner du en flaske Fetzer og skjenker deg et stort glass. Det er vår!

Det var Barney Fetzer som grunnla vinhuset i 1968 i Californias nordligste vindistrikt. Vi snakker om Mendocino County. Han la ned mye arbeid og i tillegg så hadde han stor kreativitet og var svært lidenskapelig for jobben. Han var rett og slett en pioner innen bærekraftig vinproduksjon, og dette lenge før noen hadde hørt om ordet «bærekraft». Hans filosofi var enkel: Miljøvennlige druer er bedre druer og bedre druer gir bedre vin. Denne vinen ble lansert i Norge på åttitallet, og den er like populær nå som da.

Mye har skjedd siden Barney Fetzer fant det perfekte stedet i Californias Redwood Valley og plantet sine aller første vinstokker i 1968. Og ingenting av det som har skjedd, er tilfeldigheter. Helt fra starten hadde Barney tro på at jo mer han gjorde for at vinproduksjonen skulle være i harmoni med jorden, jo mer forbedret vinens kvalitet seg. Fetzer har beholdt sine tradisjoner og utviklet seg til å bli en av verdens ledende vinprodusent innen bærekraft.

Fetzer er i dag en prisvinnende leverandør av viner med bærekraftige, økologiske og biodynamiske druer. I tillegg til vingårdens flaggskipsmerke Fetzer, står Fetzer Vineyards bak blant annet 1.000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel. Og ikke minst Bonterra Organic Vineyards, som ble kåret til «American Winery of the Year» av Wine Enthusiast Magazine i 2016.

Produktinformasjon:

Navn: Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2020

Metode: Tradisjonell. 11 måneder i eikefat. 90% amerikanske, 10% franske fat

Varenummer: 216601

Alkoholprosent: 13,5

Syre pr liter: 6,1

Sukker pr liter: 5,8

Pris: 126,90

Bonterra Organic Vineyards ble grunnlagt i 1987 av Fetzer Vineyards, og har helt fra starten dyrket i henhold til økologiske prinsipper, overbevist om at økologisk landbruk og dyp respekt for jorda gir sunnere vinstokker, mer smakfulle druer og dermed mer uttrykksfulle viner av høy kvalitet. Høns, sauer, bier, fugler og sommerfugler nyter livet i vinmarken og beriker det biologiske mangfoldet og holder skadedyr borte. På tre av Bonterras vingårder; Blue Heron, McNab og The Butler, dyrkes druene etter biodynamiske prinsipper.

Men tilbake til dagens vin som er laget på 91 % Zinfandel og 9 % Petit Sirah. Den er lagre 11 måneder på eikefat hvor 90 % av dem er amerikanske, og 10 % av dem er franske. Dagens vin har en flott, dyp rødfarge og den gjøre seg godt i mitt Pinot Noir-glass fra Riedels Winewings-serie. På nesen oppleves den ung, med klare toner av bringebær, jordbær og ikke minst røde kirsebær. Etter hvert kommer det frem deilige eiketoner og lakris. Man kjenner også preg av urter. Den oppleves ukomplisert. I munnen er den myk, med saftige innslag av syltetøy fra røde bær. Etter litt tid, får man frem de deilige eiketonene, sammen med lakris, vanilje og urter. Fast og fin utgang.

Dette er en vin som man kan nyte nå, og den blir ikke bedre av å lagres. Så kjøp den, og nyt den nå.