I tillegg til Champagne, som må til når man feirer, drakk jeg et glass rødvin fra et vinhus som vinmagasinet Wine & Spirits Cavas de Weinert i 2020 plasserte på Topp 100-listen over verdens beste vinhus. Og ikke nok med det, de ble også rangert som topp tre som mest prestisjefylte vinhus i Argentina.

Vi skrur tiden tilbake til 1999, og for oss vindrikkere i kalde Norge var Argentina svært fjernt. Men dette var starten på eventyret med å få Carrascal til Norge. Vingården holder til i Mendoza og det er Don Bernardo Weinert som driver gården. Han har fått mye oppmerksomhet i både norsk- og internasjonal presse, især hans Malbec Estrella 1977. Denne anses for å være en av Argentinas virkelige store stjerner.

Argentina var kjent for bulkvin av middels til dårlig kvalitet. Vinmarker i Argentina var rimelige i forhold til andre land. Vanntilførselen fra de høye Andesfjellene ble forbedret med kanaler gjennom vinmarkene. Med vann og bedre kunnskap opplevde landet en boom av produsenter. En av de med midler, pågangsmot og vilje var Bernardo Weinert, som hadde gjort stor suksess i transportbransjen. Han satset hele formuen på et kort: Vineiendommen Cavas de Weinert, som han kjøpte på 1970-tallet.

Produktinformasjon:

Navn: Carrascal 2019

Metode: Temp. kontrollert gjæring ved 26-28 grader. 24 mnd lagring

Varenummer: 3240401

Alkoholprosent: 13,7

Syre pr liter: 5,3

Sukker pr liter: mindre enn tre

Pris: 185,90

Med inspirasjon fra Bordeaux, og troen på malbec-druen hadde han som mål å løfte den argentinske vinverden og lage en vin i verdensklasse, og i 1977 skjedde det noe. Robert Parker besøkte vingården og smakte seg gjennom vinene. Parker omtaler 1977-årgangen som sin personlige husvin. Det amerikanske markedet reagerer raskt og pengene strømmer inn. Dette gjør at Don Bernardo kan fortsette drømmen sin med å lage kvalitetsvin.

Men la oss gå tilbake til dagens vin, Carrascal 2019 som er satt sammen av druene Malbec, Cabernet Sauvignon og Merlot (40, 40, 20). En vin som passer utmerket til småvilt og som virkelig kan hamle opp med de litt mer trygge valgene. Vinen har en flott dyp rødfarge og dufter elegant av mørke, modne bær. Man kjenner tydelig preg av solbær og bjørnebær og etter litt også kjøttfulle, modne, blå plommer. Etter litt tid i glasset får man frem toner av tobakk og eikefat, samt svale urter. I munnen er den fint utviklet, oppleves fyldig og med mørke, modne bær som hovedfokus. Så kommer det frem litt dempet urter, vanilje og tobakk. Jordlige undertoner i retning våt skogbunn. Elegant.