Vingården finner du mellom de historiske byene Pisa og Firenze. David Volterrani, som for øvrig har vært i vinbransjen så å si hele livet sitt, etablerte firmaet i 1994, og det var på grunn av at hans far tidlig ble introdusert for vinens verden. Faren drev altså selv med vinproduksjon. I starten holdt Cerester mest på med produksjon av bulk vin. Etter flere år med stor suksess har firmaet de senere årene fokusert på produksjon av kvalitetsvin på flaske. I tillegg til å produsere vin i Toscana, produserer Cerester også vin i samarbeid med partnere fra Sicilia, Puglia og Abruzzo.

Visjonen deres er å lage viner som representerer Italia på samme tid som de appellerer til vindrikkere verden over. Vinene fra denne vingården sendes til flere land i hele verden, og vi finner tre forskjellige viner fra denne vingården tilgjengelige på Vinmonopolet. Dagens vin finner du også på flaske men da i 2016-årgangen. Denne har jeg ennå ikke smakt.

Produktinformasjon:

Navn: Casa Cavallo BiB 2014

Metode: Håndplukkede druer. Nensom pressing før gjæring på temperaturkontrollerte ståltanker

Varenummer: 10264606

Alkoholprosent: 13

Syre pr liter: 5,2

Sukker pr liter: 2

Pris: 459,90

Dagens vin er laget på 80 prosent Sangiovese og 20 prosent Merlot, og druene er håndplukket på vinmarkene i Capalbio som ligger sør i Maremma. Skånsom pressing før den gjæres. Så lagres de først 12 måneder på 5.000 slavonske botti grande, deretter 12 måneder på brukte franske barriques. Deretter tappes vinen over på ståltanker hvor den ligger frem til tapping og deretter salg. Vinen passer godt til både pasta og småvilt.

Vinen har en flott, dypere mursteinsrød farge, og dufter intens av røde, modne plommer og urter. Etter litt tid i glasset kommer det frem deilige toner av både kaffe og sjokolade, men oppleves ikke for søt. I munnen er den myk og moden, og det er de modne, røde plommene som spiller førstefiolin her, og følger for øvrig nesen. Vinen er flott utviklet, har modne tanniner og har en lett sødme. Fin, moden utgang.

Absolutt en deilig, moden og rund vin.