Markedssjef i ØKT sier i avisen i en lengre reportasje om plassmangel bl.a. til Hvaler for skoleelever som må vente en time i byen, - og antyder at ØKT ikke har ekstra busser eller personell å sette inn. Og folk selv må holde avstand for å innfri de pålegg og regler som myndighetene har gitt i forhold til smittfare.

Dette er en fallitterklæring fra ØKT, som ikke klarer å imøtekomme passasjerene, hvilket overhode ikke er akseptabelt, og ØKT har et stort og alvorlig problem, og MÅ være mer løsningsorientert og besluttsomme.

De unndrar seg sitt ansvar og det bør slås alarm oppover i systemet, - for slik kan vi ikke ha det. Vi lever altså i 2020, og busstilbudet er dårligere enn noensinne. Gjør grundige felt-undersøkelser og revider hele buss-planen, for det blir ikke mindre passasjerer i framtiden.

Som jeg ved gjentatte anledninger har understreket: det blir mindre effektivt i de praktiske livene våre; ikke alt kan løses digitalt!

Samme dag som dette står i avisen kan vi ta et konkret eksempel samme ettermiddag på bussen fra Tomb kl. 14.25, som gir deg en sightseeing i Onsøy, via Saltnes, Skjeløy, Lervik, Manstad og Engelsviken FØR du er på vei til byen.

Bussen var allerede ganske full da den kom til Manstad, med 90% ungdommer på vei til byen en lørdag ettermiddag.Da den ankom Engelsviken var det flere som skulle med og som "trøkte" seg inn. Like før Skontorp sto det to jenter med el-sparkesykler, som ble nektet adgang. Så ble det flere stopp innover, som Fjærå-sletta, og sjåføren forsatte å åpne døra, tross protester fra noen voksne passasjerer.

Ved Skåra kom det på en gjeng til og vi sto som sild i tønne. Alle seter var besatt, pluss ca 20 som sto oppå hverandre. Det var tilløp til frustrasjoner fra flere for det var jo overhodet ikke snakk om å holde avstand og en voksen ble sint og truet med anmeldelse av sjåføren, som faktisk bare skulle kjørt forbi de som sto ved holdeplasser innover mot byen.