Gå til sidens hovedinnhold

Sara & Arash synger denne uken for 3.000 elever i Lykkebergparken

Artikkelen er over 4 år gammel

Ufestivalen er i full gang, og festivalprogrammet byr på alt fra Sara & Arash - til Julie Bergan.

Søskenparet Sara og Arash Safartabar har de siste årene gjort seg godt bemerket på landets kulturelle scener. Helt siden første singelslipp «Slipp mæ fri» i 2013, og «Hoveslaget»-seieren i 2014, har hiphop-duoen fra Kristiansand fått en stor tilhengerskare i Norge.

Den Kulturelle Skolesekken

Under ukens Ufestival i Fredrikstad, drar «Sara & Arash» i gang konsert på scenen i Lykkebergparken nesten hver dag, i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken.

– Musikken vår er veldig positiv og energisk, men bak det ligger viktige budskap som går mye dypere. Vi vil at publikum skal glemme alt annet i løpet av de 30 minuttene konserten varer. De skal bare få lov til å ha det gøy, forteller Sara.

Festivalsjefen er fornøyd

På lørdag kommer Julie Bergan, men før den tid står de to Kristiansand-artistene på scenen nesten hver dag. Festivalsjef Espen Holtan synes det er ekstra stas å ha med Sara & Arash på et slikt arrangement, siden de fokuserer på mangfold og likhet i sine tekster.

– Denne festivalen handler jo om tilhørighet og identitet, uavhengig av nasjonalitet og hudfarge. Da er det ekstra stas å få en duo som Sara & Arash hit - artister som tar for seg disse temaene i musikken sin. De er et spennende bidrag til festivalen!

Haugeåsen og Cicignon deltok

Onsdag var det elever fra Haugeåsen og Cicignon som fylte parken bak rådhuset, og både Sara og Arash var svært begeistret over Ufestivalens initiativ.

– Det er ganske kult at ungdommen nå får oppleve en slik festival midt i skoletiden. Her får alle lov til å være seg selv, og det er gøy å se at kreativitet blir prioritert som et viktig element i skolehverdagen, legger Arash til.

Kommer oss i mellom 

Kommentarer til denne saken