Denne ble funnet hos en bod-tyv

Kjenner du denne: Denne apotekørnen er blant de beslaglagte gjenstandene politiet nå søker eieren til. Den ble funnet hjemme hos en av de tre som nå er pågrepet.Foto: Politiet

Kjenner du denne: Denne apotekørnen er blant de beslaglagte gjenstandene politiet nå søker eieren til. Den ble funnet hjemme hos en av de tre som nå er pågrepet.Foto: Politiet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet rapporterer om en bølge av frekke tyverier: Vinningskriminelle sniker seg inn i fellesgarasjer i borettslag når folk kjører ut, og tømmer bodene i garasjen for verdier etterpå.

DEL

De siste månedene har vi iallfall hatt 20 tilfeller av denne typen tyverier, sier krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

Les også: Se den frekke tyven i arbeid – midt på lyse dagen

Sniker seg inn

Han kan fortelle at tyvene høyst sannsynligvis sniker seg inn i fellesgarasjen når en av beboerne kjører ut med bilen, gjerne i garasjen til en nyere boligblokk der det garantert bor mange mennesker som har solgt eneboligene sine for å flytte inn dit – og dermed med stor sannsynlighet har en bod proppet med verdisaker som de ikke får plass til i den nye leiligheten.
– Og i fellesgarasjene hender det at det står ulåste biler hvor folk har lagt fra seg både nøkler til fellesområdet og garasjeportåpnere, sier Albertsen.

Tyvene bruker deretter nøklene til å åpne bodene, og deretter slå kloa i alt fra bildekk og elektrisk verktøy til malerier, vinsamlinger og annen alkohol. Politiet er ganske sikre på at tyvene bruker bil for å få fraktet med seg tyvgodset.

Les også: Ny tyveribølge: Sniker seg inn i fellesgarasjer i borettslag

Uforsiktige

– Vi har hatt mange tilfeller. Et slikt innbrudd i Nathalie Bings gate, er bare ett eksempel. Det er jo slik at mange av dem som bor i disse nye boligene, har masse verdigjenstander i bodene sine fordi de har bodd i enebolig tidligere. Og da blir det et problem når beboere er uforsiktige og ikke ser om noen sniker seg inn når de kjører ut av garasjen, sier Albertsen.

Han mener slike tyverier også kan forebygges ved at folk låser biler og ikke oppbevarer portåpnere og nøkler i bilene, mener krimsjefen. Albertsen opplyser at denne typen innbrudd har forekommet fra tid til annen tidligere.

Les også: Tyv ble felt av bilder

Tre pågrepet

Foreløpig har politiet pågrepet tre personer som de mistenker å stå bak noen av bodtyveriene. I forbindelse med pågripelsen av de tre, endte politiet opp med en del gjenstander de foreløpig ikke har klart å finne noen eiere til.

Artikkeltags