Gå til sidens hovedinnhold

Tynnere avis og tregere post

Artikkelen er over 1 år gammel

Roy Kristiansen mener ting blir verre og verre, og retter kritikken mot Fredriksstad Blad og Posten Norge.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Inge Hansen gjorde en karakteristikk av FB forleden som tynnere og tynnere, dyrere og dyrere og tammere. Vi kan like gjerne legge til kjedeligere og mer ensidig. Jeg synes avisen var atskillig bedre i Erling Omvik sin tid, men nå mangler det både bredde og interessante omtaler. Er vellykkethet i dag bare å bli millionær, vinne i talentkonkurranser eller bli kjendis og TV-stjerne?

Ikke glem de økende psykiske problemer og selvmord i hverdagen. Og økende vold mot kvinner og undertrykking. #metoo synes å være helt glemt.

Og nå har jo Posten Norge resignert ved å distribuere post enda sjeldnere enn før, bare annenhver dag. Jo da, jeg forstår resonnementet, at det ikke sendes så mye brev lenger, men desto flere pakker via netthandel. Men i disse koronatider har det blitt «vanvittige» forsinkelser og tar lengre tid enn for 150 år siden!

Jeg har for eksempel ventet på et titalls rekommanderte brev fra Europa, det eldste sendt 16. mai og jeg venter fortsatt. Kan Posten være bekjent av slike forsinkelser? Er det ikke lenger NOE som haster? Hva slags respekt har Posten for kundene sine? Det er fortsatt ikke alt som kan løses digitalt.

I de siste årene har portotakster og tjenester hatt en prisstigning opp til to ganger i året. Hovedargumentet er jo at Posten tjener for lite, og Posten Norge sliter med lønnsomheten og underskudd.

Men netthandel er et viktig vekstområde for Posten, men preges av sterk internasjonal konkurranse både fra tradisjonelle post- og logistikkaktører og nye aktører. Det synes mer å gå den veien at vi i fremtiden må hente post selv på Post i butikk, utvalgte hentesteder eller hjemlevering kan bestilles mot betaling! Enda lenger frem kan det kanskje bli dronelevering i grissgrente strøk!

Men det er klart at skal man fortsatt øke lønna til direktøren i Posten Norge, som fikk 576.459 kroner i lønnstillegg i 2019 slik at fastlønnen ble 4. 846.000 kroner, pluss en bonus på 805.000 og annen godtgjørelse på 8000 kroner. Er det så rart at Posten må tjene penger mer penger når man skal betale «smart»-løsninger til idémakere i Posten?

«Når de rike blir rikere, skal de fattige ha takk!» Nei, ikke alle ting var bedre før, men jaggu fungerte det praktiske livet bedre!

Kommentarer til denne saken