Spilte inn åtte episoder av NRK-serie - ingenting kommer på tv

Var med i fjor: Monica Hjelle i rollen som Margareth i den kritikerroste NRK-serien «Kampen for tilværelsen».foto: thomas ekström, NRK

Var med i fjor: Monica Hjelle i rollen som Margareth i den kritikerroste NRK-serien «Kampen for tilværelsen».foto: thomas ekström, NRK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld kommer sesong to av NRK-dramaet «Kampen for tilværelsen». Og det uten at Fredrikstad-skuespilleren Monica Hjelle blir å se i tv-ruta.

DEL

Det er sånt som skjer i vår bransje, smiler Monica Hjelle. – Jeg har ikke noe å utsette på i forhold til NRK. Men det er klart at alle skuespillere som mener de har gjort en god jobb, ønsker å bli eksponert for et publikum. Men jeg og flere andre kommer overhodet ikke på skjermen i denne sesong to av en ganske annerledes serie fra NRKs side, sier Monica Hjelle.

Elisabeth Tangen i NRK Drama bekrefter at Monica Hjelle er klippet ut av serien.

– Det skyldes at historien her har blitt til underveis. «Kampen for tilværelsen» hadde et stort persongalleri og mange spor å følge.

– I denne sesong to har vi valgt å følge den polske lingvisten i jakten på å finne sin far. Det har avtegnet seg som et «hovedspor», sier Tangen.

Hun roser Monica Hjelle for innsatsen.

– Men det er sånt som skjer. Det er ikke uvanlig i film og tv-bransjen at karakterer skrives ut.

Elisabeth Tangen er fornøyd med seeroppslutningen av «Kampen for tilværelsen».

– Den er sett av 450.000 og det er bra for en produksjon av denne typen på en onsdags kveld.

– Uansett har jeg fått mange nye kontakter og blitt mange gode erfaringer rikere. Og pengene mine har jeg fått uansett, smiler Monica Hjelle som sier at også hennes rollemakker – Nils Jørgen Kalstad – er blitt redigert ut.

«Kampen for tilværelsen» er spilt inn i 16 episoder. Åtte av dem gikk i høst, og åtte nye skal vises nå.

Les sak fra i høst: – Tv er skumlere enn teater

I serien følger vi en rekke menneskeskjebner og par som alle har en tilknytning til en bydel i Oslo (Ullevål Hageby).

Monica spilte karakteren Margareth som var gift med Odd-Einar.

– Vi var det lykkeligste og mest harmoniske paret i serien. Og en bra motvekt mot mange av de andre karakterene, mener Monica Hjelle. Hun arbeidet med innspillingene fra mars til september i fjor. Produksjonen var kompleks med hele fem regissører som delte episodene mellom seg.

Blant annet Marit Moum, som tidligere har hatt ansvaret for oppsettinger på Brottet på Spjærøy.

Artikkeltags