Billing ble et kjent ansikt da hun spilte en sentral rolle som nissemor Lone i Espen Eckbos julekalender.

I «Lunch» vil hun få rollen som Bodil.

– Bodil er en karakter jeg har blitt veldig glad i, understreker Billing.

Situasjoner fra de originale stripene

Serien er basert på tegneseriene til Børge Lund som bærer samme navn. Historiene i TV-serien vil ta utgangspunkt i de velkjente stripene, men ta en annen form og utvikles til egne historier, skriver TV 2.

«Lunch»-fans vil finne igjen situasjoner fra de originale stripene, men serien er først og fremst en originalserie basert på de populære figurene fra tegneserien.

Flere kjente skuespillere

Seerne vil møte Kjell, Thorsen, Bodil, Vanessa, Linn, Nico, Terje, Birger og IT-Gunnar, i sitt eget «parallelle» TV-univers, hvor de får sine egne liv uavhengig av tegneserien.

Mattis Herman Nyguist, Andreas Rand, Kristine Grændsen, Henrik Fladseth og Ole Soo Valland er noen av de andre skuespillerne som blir å se på skjermen.

Serien vil ha korte episoder på rundt åtte minutter og vil bli publisert på TV 2 Play – kanalens nettportal – etter sommeren.

– Det er veldig hyggelig

29-åringen forteller at det har vært mange tilbakemeldinger etter tb-debuten i desember i fjor.

– Det er både kjente og ukjente som har sendt meldinger eller stoppet meg på butikken. Det er veldig hyggelig, sier Billing til Fredriksstad Blad.

I tillegg til innspillingen av «Lunch» har Billing spilt en siderolle i NRK-serien «Side om side», som kommer til høsten. Hun har også vært å se i en liten rolle i NRK-serien «Olympiatroppen».

– Har vært en utfordring

Billing innrømmer at hun er spent på å se seg selv på tv, selv om hun har gjort det en gang før.

– Hva er annerledes med å skulle se seg selv på tv nå?

– Jeg er litt mer spent på å se meg selv utenifra i dette universet. Bodil er et helt annet uttrykk av meg selv.

Og legger til:

– Det er alltid spennende med sluttresultatet, siden vi ikke filmer det kronologisk.

– Hvordan har det vært å spille rollen Bodil?

– Det å spille en karakter som lytter veldig lite og som flere ganger blokkerer samtalene, har vært en utfordring. Det å finne en balanse på at det er karakteren som er slapp og ikke skuespilleren. Samtidig har det vært å finne den balansen til Bodil som 30-åring.

Ble ringt

– Hvordan fikk du rollen som Bodil?

– Jeg ble ringt av et castingbyrå, som lurte på om jeg ville komme på prøvespilling. Jeg ble med hele veien, og så landet de på at det var meg de ville ha.

– Har rollen i «Nissene i bingen» gitt deg et karrièreløft?

– Ja, absolutt. Jeg har fått flere kontakter, og det har gitt meg en inngang ved at folk vet at jeg eksisterer. Det gir selvfølgelig noen muligheter.

– Vil alltid ha hjertet mitt i byen

Billing har bodd utenbys i snart ti år, og har ingen planer om å flytte hjem.

– Jeg er på besøk i ny og ne. Det er alltid hyggelig å komme til hjembyen, men jeg kunne ikke tenke meg å flytte tilbake, forteller Fredrikstad-jenta som spilte 12 år i Vindeleka barne- og ungdomsteater da hun var yngre.

– Selv om jeg ikke bor i Fredrikstad, så vil jeg alltid ha hjertet mitt i byen. Det vil alltid være byen hvor interessen min for skuespill startet, avslutter Billing.