Gå til sidens hovedinnhold

Tusen takk for at du fortsatt står i krisa!

«Myndighetene kaller det dugnadsånd, men de glemmer at det er dere som jobber nærmest brukeren som gjør jobben.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En stor takk til alle dere som fortsatt står i stormen under koronapandemien. Som går på jobb dag ut og dag inn uten å klage over hvor sliten du er eller be om å få juleferie raskere. Fordi du vet at den jobben du gjør er den viktigste jobben som må gjøres i samfunnet vårt – å ta vare på fremtiden vår og til våre barn. Du holder deg opp for de minste og kanskje svakeste i samfunnet vårt, de som ikke har en stemme ennå. Barna våre som vil lære, leke, være med venner og leve så normalt som mulig. For dem er du den store tryggheten i denne skumle tiden som vi er midt inne i.

Tusen takk til deg som er assistent eller barne- og ungdomsarbeider i barnehage, skole, SFO, AKS eller til deg som jobber i spesialavdelinger med de aller mest sårbare blant oss. Dere er de virkelige hverdagsheltene.

Dere gjør alt dere kan for at hverdagen skal føles så trygg og god som mulig. Dere vasker og desinfiserer uten å rope om at det ikke er deres jobb. Nei, dere godtar at akkurat nå er det slik hverdagen er for at vi alle skal komme oss igjennom denne pandemien på en best mulig måte. Myndighetene kaller det dugnadsånd, men de glemmer at det er dere som jobber nærmest brukeren som gjør jobben.

For selv om skolen tar juleferie noen dager før så skal fortsatt mange assistenter og fagarbeidere som jobber på spesialavdelinger, SFO, AKS og barnehage gå på jobb. For samfunnet må fortsatt holdes i gang og foreldre med jobber i samfunnskritiske stillinger kan ikke ta ekstra fri. Selv om helsepersonell har stått i førstelinjetjeneste under hele pandemien og utsetter seg selv og alle sine nærkontakter for en enorm risiko, kan ikke de ta seg fri. Norge trenger at de er på jobb og vi trenger at de holder helsevesenet vårt i gang. Derfor er det også viktig at dere som kan gi den beste omsorgen og tryggheten til barna deres i denne pandemien er til stede i deres hverdag.

Tusen takk for den enormt viktige jobben!

Fagforbundet ønsker alle hverdagshelter en riktig god jul og et godt nytt år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.