Gå til sidens hovedinnhold

Smadret butikkvindu med paller og stjal for store summer

Artikkelen er over 4 år gammel

Varer for store summer er stjålet fra Epleservice på Tunejordet i Sarpsborg. – Det er trist når sånt skjer, sier eier og innehaver av bedriften, Jonas Wergeland.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Innbruddet i Epleservice har skjedd en gang i natt. Kriminalteknikere var på stedet og sikret spor søndag formiddag.

Ifølge Wergeland ble innbruddet oppdaget av en forbipasserende, som igjen varslet politiet.

– Det er stjålet varer for store summer. Hvor mye vet vi ikke ennå, sier Tom Sandberg, operasjonsleder ved Øst politidistrikt.

Han opplyser at tyvene har brukt paller for å knuse vinduene og deretter komme seg inn i butikken.

Lite er ødelagt

Heller ikke Wergeland har søndag ettermiddag oversikt over eksakt hva tyvene har fått med seg, men han frykter at verdiene er store.

– Jeg ble først og fremst trist da jeg kom hit og så hva de hadde gjort i butikken. Men heldigvis hadde de ikke gjort så mye hærverk, bortsett fra at de har ødelagt inngangspartiet. Vi har en del spesiallaget verktøy og utstyr som de ikke har tatt eller ødelagt. Og det er jeg glad for, for det hadde vært ganske tidkrevende og vanskelig å skaffe nytt til veie, sier Wergeland til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han forteller videre at overvåkningskameraet fra innsiden av lokalene viser at innbruddstyvene - to mannspersoner - først inspiserte lokalene, før de kom tilbake kort tid etter med paller, som de ved hjelp av bilen de kjørte moste gjennom vinduet og gitteret foran.

– De bruker pallene nærmest som en rambukk, og vi ser når de kjører inn at gitteret bare spretter unna, sier Wergeland.

Ønsker å åpne i morgen

Wergeland håper at noen forbipasserende kan ha sett innbruddet, eller mistenkelige kjøretøy og personer i området natt til søndag, og gir denne informasjonen videre til politiet.

– Vi må bruke litt tid på å rydde opp, men bortsett fra egenandel til forsikringsselskapet vil vi ikke lide så store økonomiske tap, påpeker Wergeland.

Han håper at han allerede mandag kan åpne butikken igjen for sine kunder.

– Vi har jo en inngang på baksiden også, så vi skal se hva vi får til. Jeg håper det lar seg ordne, sier han til SA.

Epleservice er forøvrig et autorisert serviceverksted for Apple. Wergeland startet opp bedriften i 2008. I bedriften er det nå seks ansatte.

Kommentarer til denne saken