Gå til sidens hovedinnhold

Tryggest å kjøre egen bil. Ber om fri ferdsel i bommene

Terje Smerud: – Med dette vil jeg håpe så mange som mulig holder seg friske og vil kjøre egen bil, og aller helst uten å måtte grave i lommeboka ved hver bompassering.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nå er det gått ca. fire måneder med bomring i Fredrikstad, og mange har fått faktura fra bomselskapene. Noe som for mange kan avgjøre om kvalitetstid med venner og andre aktiviteter som gjør hverdagen noe dårligere, da bompenger må betales. Det går ut over dem som gjennom bommene for å få tiden til å strekke til med fritidsaktiviteter og andre gjøremål på tider hvor buss ikke går, og som ligger andre steder enn i nærområdet.

Det går også ut over dem som arbeider til tider hvor det er vanskelig å tilpasse kollektivt alternativ som stemmer over ens med arbeidstidene, det være seg skiftarbeidere, helsevesenet og alle andre med skift/fleksitider.

Det er veldig mange av innbyggerne og andre tilreisende som er mot bompengefinansiering av veinettet, både i Fredrikstad og resten av landet. Noe FNB også er. Og det er mange meninger om hva som er best for å til en infrastruktur på veinettet.

I disse tider med en pandemi i form av Covid 19 viruset, hvor Helsedirektoratet og andre helseinstitusjoner maner til en forsiktighet ved folkemengder og større forsamlinger, er bilen/eget kjøretøy en nødvendighet for å gjøre hva man kan for å hindre spredning av dette viruset.

Derfor mener FNB, de styrende politikere lempe på bompengeproblematikken rundt blant annet Fredrikstad, og aller helst fri passering. Dette fordi Helsedirektoratet, blant andre, vil det skal være en viss avstand mellom publikum, både ved bevegelse ute og på steder med flere mennesker på en gang. Den avstanden blir vanskelig i en buss eller byferge.

Kjører man eget kjøretøy, så er sannsynligheten for å bli smittet mindre da man enten er alene eller har med familie eller samkjørende. Og smittefaren begrenses til kun dem som sitter i en bil. De på buss må også ta sine forholdsregler, og med mindre enn tilrådelig avstand til sidemannen, så vil smittefaren være mye større.

Med dette vil jeg håpe så mange som mulig holder seg friske og vil kjøre egen bil, og aller helst uten å måtte grave i lommeboka ved hver bompassering. Og at det vil bli fri ferdsel gjennom alle bommer i distriktet her og ellers i landet. Og bommene åpnes/legges ned så fort som mulig.

Les mer

Foreslår koronatiltak: La helsearbeidere slippe bompenger og parkeringsavgift

Kommentarer til denne saken