Gå til sidens hovedinnhold

Tror banerekorden ryker

Eliteturnering på Kong Frederik II golfbane i helgen

Artikkelen er over 6 år gammel

Lars Petter Brovold (36) la opp som profesjonell golfspiller i 2010. Men når norgescupen kommer til Fredrikstad, klarer han ikke la være.

Norgescupen er det øverste turneringsnivået for seniorer i Norge. Det betyr at både profesjonelle spillere som jobber for å nå de internasjonale tourene, og noen amatører, er med.

Norgescup/Nordea Future Series med 80.000 i premiepotten får cirka 120 spillere på startstreken, blant annet en rekke hardtsatsende svensker. Det har aldri vært et sterkere startfelt på Kong Frederik II golfbane på Østsiden.

 

Fra arrangør Gamle Fredrikstad Golfklubb (GFGK) stiller en gammel kjenning: Lars Petter Brovold. 36-åringen la opp i 2010 og er nå daglig leder for GFGK, i tillegg til å være golflærer på Wang toppidrett.

– Det blir bare et midlertidig comeback. Satsingen er jeg definitivt ferdig med, sier Brovold om turnerings-comebacket.

Brovold holder banerekorden fra backtee på Kong Frederik II: 70 slag. Den gang var banen par 73. Nå er hull 16 endret fra par fire til tre.

– Med et så sterkt startfelt står banerekorden for fall i helgen. Det er meldt fint vær med lite vind, så alt ligger til rette for det.

– Du kjenner banen ut og inn – hvordan anser du egne sjanser?

– Det blir spennende å se, det er mange gode spillere med. Jeg får ikke spilt så mye til vanlig, så favoritt er jeg ikke, smiler Brovold, som de siste årene har holdt svingen og konkurranseinstinktet ved like med lag-NM og klubbmesterskap.

Brovold var profesjonell fra 2005 til 2010. Høydepunktet var da han som tredje nordmann i historien kvalifiserte seg til «The Open» i golfens vugge; St. Andrews. Det er ti år siden i år. Som spiller vant han også Zürich Open.

– Du var bare 31 år da du la opp – var det for tidlig?

– Nei, jeg synes ikke det. Det gikk etter hvert tungt og jeg synes all reisingen hver uke var en belastning, noe som ikke ble lettere med barn. Jeg bestemte meg for å gi gass i fem år etter college i USA, og det gjorde jeg. Jeg følte jeg ga profflivet en skikkelig sjanse og fikk ut det jeg kunne få ut av golfkarrièren, sier Brovold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.