Gå til sidens hovedinnhold

– Trist det meste flyttes fra bygda

DNB har besluttet å legge ned bankkontoret i Råde

Artikkelen er over 6 år gammel

DNB legger ned bankkontoret i Råde. – Trist, mener Råde-innbygger Ragnhild Skovly Hartviksen.

Torsdag kom pressemeldingen fra DNB der de bekrefter at bankkontoret i Råde legger ned. Det skjer kun et halvt år etter at Sparebank1s lokaler i Karlshus stengte dørene.

– Det er trist. Nå flyttes det meste ut av bygda og inn til byene, sier Råde-innbygger Ragnhild Skovly Hartviksen.

«Banken i lomma»

DNB-kontoret som nå legger ned har fire ansatte, som ifølge banken får tilbud om jobber andre steder i regionen.

«Årsaken til at bankkontoret avvikles er at bankkunder i stor grad er selvbetjente. Folk flest er nesten aldri innom bankfilialen lenger. Det er ikke forretningsmessig forsvarlig å opprettholde bankkontoret slik utviklingen har vært», heter det i pressemeldingen.

– Bankene sier ofte at de er der folk er, men nå stemmer jo ikke akkurat det, fortsetter Skovly Hartviksen.

Hun synes det er spesielt trist for de eldre innbyggerne i kommunen.

– Mange har ikke egen nettbank og er vant til å bruke bankfilialene. I tillegg er det avhengig av hvor folk bor også. Mange har kanskje ikke et busstilbud som kan frakte dem til Fredrikstad sentrum til de tidene de ønsker, sier hun.

– Mange av våre kunder som ikke har PC eller tilgang til Internett har blitt mobilbank-brukere. Da har man banken i lomma, skriver DNB videre.

  • LES OGSÅ: – Viktige tradisjonsbærere

Holder langåpent

Skovly Hartviksen trekker frem nærhet og tilgjengelighet som en viktig del av lokalsamfunnet i Råde som nå forsvinner vekk fra innbyggerne.

– Det er også mange med funksjonshemninger som nå kan få problemer med å komme seg til banken, tilføyer hun.

DNB opplyser i pressemeldingen at de fra nå av vil holde lokalkontoret i Fredrikstad langåpent til klokken 18.00 på hverdager, mens de vil holde lørdagsåpent fra 10–16.

LES OGSÅ: Ny midtstripe skal gi færre ulykker

Overrasket ordføreren

Ordfører Rene Rafshol er veldig overrasket.

– DNB leier lokaler av kommunen, og avtalen går ut til høsten. Vi hadde tenkt å prate med banken om fortsatt leie eller om de kanskje trengte en annen type lokale. I stedet kom beslutningen om å stenge. Vi var helt uforberedt, sier Rafshol.

Han vil nå jobbe for å få inn en annen bank i lokalet.

– Det er stadig flere som flytter til Råde. Her er det muligheter. Kanskje det ikke er behov for noen bank fem dager i uken lenger, behovet er kanskje en mer begrenset åpningstid. Men jeg tror det er viktig at folk kan møte en saksbehandler ansikt til ansikt når de prater boligfinansiering og trenger å vite hvor mye det går an å låne, sier Rafshol.

– Jeg tror at en bank som er til stede i Råde vil ha et fortrinn. For mange tror jeg tilstedeværelse er viktigere enn marginale forskjeller på lånerenten, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.