Gå til sidens hovedinnhold

Trist av Fredrikstad Ap om barna i Moria

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er ikke en utenrikspolitisk sak. Det er en solidaritetssak, skriver Frank Andreassen om at Ap i bystyret ikke ville støtte oppropet «Evakuer barna fra Moria».

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I en interpellasjon i bystyret fredag 19. juni ble det foreslått at kommunen skulle støtte oppropet «Evakuer barna fra Moria». Interpellasjonen ble lagt frem av Helga Aakre (SV) på vegne av MDG, KrF, Rødt, Bym, Venstre og Sp.

At Høyre, Frp og Pp skulle gå imot dette oppropet, er ingen overraskelse, men at Ap gjorde det er trist.

Ap velger altså her å stå sammen med høyresiden mot barna i Moria. Vi vet at dette er en viktig sak for Aps ungdomsorganisasjon AUF som på sitt landsmøte vedtok at Norge skal ta imot 3500 flyktninger fra Moria. AUFs leder Ina lIbak sa i denne forbindelse: «Vi sender nå et tydelig krav til Arbeiderpartiet og resten av partiene på Stortinget. Det haster å få gjort noe med situasjonen i Moria.»

Og mange Ap-lag rundt om i Norge har støttet dette oppropet i sine kommuner. Allikevel velger altså Ap å stemme imot i Fredrikstad. De begrunner det med at Fredrikstad bystyre ikke skal ta stilling i utenrikspolitiske saker.

Dette er ikke en utenrikspolitisk sak. Det er en solidaritetssak. Et opprop for å støtte svært sårbare unger som lever i det som kan kalles helvetes forpost.

Det er betenkelig at Ap bruker partipisken i en slik sak. Å kvele engasjementet til ungdomspolitikere på en slik måte er unødvendig. Det er også betenkelig at Ap går imot sine samarbeidspartnere i det som er en viktig sak for småpartiene.

Les også

Hva med mennesker på flukt? Jeg gråter ikke, jeg mangler ord, muligens er jeg sint, men mest av alt ønsker jeg handling

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.