Trening for ungdom stenges – «stinn brakke» på kjøpesentre

En stor del av NGTs turnere de to neste ukene vil stå uten treningstilbud. – Dette er et paradoks når det ser ut til at kjøpesenter setter kunderekord, skriver Dalene.

En stor del av NGTs turnere de to neste ukene vil stå uten treningstilbud. – Dette er et paradoks når det ser ut til at kjøpesenter setter kunderekord, skriver Dalene. Foto:

Av

«Kunne vi fortsette med NGTs aktiviteter dersom vi vurderte smittesituasjonen på en annen måte enn kommuneoverlegen og kommunen?» 

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredag 20. november klokken 17:00 annonserte Fredrikstad kommune oppdaterte og strengere smittevernregler. Disse innebar blant annet at det ble anbefalt at breddeidrett og fritidsaktiviteter for barn og ungdom over 12 år skulle settes på pause de neste to ukene. Selv om tiltaket nok en gang rammer barn og ungdom, er det sikkert velbegrunnet med tanke på at det er økt smitte i Fredrikstad-samfunnet.

I Nedre Glomma Turnforeningen (NGT) førte anbefalingen til hektisk aktivitet fredag kveld for å avklare hva anbefalingen innebar, og for å kunne gi beskjed til medlemmer om at den ikke-kommunale turnhallen i Tomteveien måtte stenges for de over 12 år. Det slo oss raskt at det var pussig å kalle tiltaket en «anbefaling». Hva lå det egentlig i dette?

Kunne vi fortsette med NGTs aktiviteter dersom vi vurderte smittesituasjonen på en annen måte enn kommuneoverlegen og kommunen? Vi kom til at det neppe var meningen. For min del synes jeg at kommunen neste gang bør si rett ut hva de pålegger idrettsforeninger og andre å gjøre.

Det oppleves for øvrig som et paradoks – etter å ha gitt beskjed om at en stor del av NGTs turnere de to neste ukene vil stå uten treningstilbud – å se at distriktets kjøpesenter lørdag formiddag må ha satt nye kunderekorder. Her var det «stinn brakke» som det heter på idrettsspråket – uten at dette tydeligvis utgjør noen utfordring med hensyn til smittevern.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken