Gå til sidens hovedinnhold

Trenger mer helsepersonell: – Vi er utrolig takknemlige for dem som har meldt seg

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uken ba Fredrikstad kommune om at innbyggere med helsekompetanse melder seg. Fredag var 279 registrert, og det tikker fortløpende inn nye. Ennå vet ingen hvor stort behovet vil bli.

– Her kommer det en til mens vi snakker, sier Maria Mørk Solberg.

Vanligvis er jobben hennes å være konstituert virksomhetsleder for innovasjon og tjenesteutvikling. I disse dager er hun en del av kommunens krisestab og jobber med å rigge organisasjonen etter behov.

– Hvordan vurderer du antallet så langt?

– Det er vanskelig å si, det er jo mye som er uklart foreløpig. Vi vet ikke hva behovet vil bli, så vi har ikke hatt noen forventning til hvor mange registreringer som skulle komme inn, sier Mørk Solberg.

– Jeg vil gjerne si at vi er utrolig takknemlige for dem som har meldt seg, understreker hun.

Har du helsekompetanse og er tilgjengelig? Her er kommunens registreringsskjema på nett.

Så lenge tror ekspertene nedstengningen av Norge vil vare

Alle skal få svar, trenger noe tid

– Hva skjer i prosessen nå?

– Vi jobber med å rigge et team som skal håndtere dette på en god måte. Når det er på plass, og når folk da kan få et svar, vet jeg ikke helt ennå.

De ønsker at alle ganske raskt skal få en tilbakemelding. Så vil det ta litt lengre tid å gå gjennom alle registreringene og se hvilken kompetanse som fins, opp mot hvor det er et behov.

Kommunen har som kjent også foretatt en intern kartlegging og flyttet folk med helsekompetanse som til daglig jobber i andre funksjoner.

Nytt koronamottak er ferdig – åpner i dag

– Helse og velferd har mer enn 4.000 ansatte, og situasjonen med hvem som er i karantene eller ute av karantene kan forandre seg fortløpende. Hvor krevende er det å holde oversikt over behovet til enhver tid?

– Nå er ikke jeg leder i helse og velferd, men har kontakt med dem. Jeg har ikke opplevd at det er problemer med oversikten, sier hun.

– Men mange av oss er spent fordi vi jo ikke vet hvordan ting utvikler seg, eller hva regjeringen kommer med av tiltak. Man må ta den situasjonen som er, sier hun om de stadige endringene.

Kommentarer til denne saken